Jimmy Thelin förlänger med IF Elfsborg

Publicerad: 2021-12-30 16:09, Uppdaterad 2022-03-07 16:42

IF Elfsborg och Jimmy Thelin har idag kommit överens om en förlängning av nuvarande avtal mellan parterna. Avtalet har förlängts över säsongen 2025.

Jimmy Thelin, 43, kom till IF Elfsborg inför säsongen 2018 från Jönköpings Södra och skrev då på ett treårskontrakt. Lite mer än två år senare, i mars 2020, förlängdes det avtalet med ytterligare två år. Därmed stod det klart att managern skulle bli kvar även över säsongerna 2021 och 2022.

Nu kan IF Elfsborg glädjande meddela att parterna nått en överenskommelse om att förlänga det nuvarande avtalet ytterligare. Jimmy Thelin har skrivit på för tre nya år – och därmed sträcker sig det nya avtalet över säsongen 2025.

– Vi har fyra utmanande och utvecklande år bakom oss, och nu blickar vi framåt mot fyra minst lika spännande och utmanande år. Samarbetet med klubbchef Stefan Andreasson och styrelsen har varit väldigt bra och vi har byggt upp en ömsesidig respekt för varandra – och framför allt för IF Elfsborg. Vi har en gemensam vision och jag är stolt över att få fortsätta vara en del av IF Elfsborg, säger Jimmy Thelin och fortsätter: 

– Fokus ligger nu på kommande period för att ta ytterligare steg som både lag och förening. Vi är stolta över vår förening och våra fans, och nu ska vi fortsätta jobba hårt tillsammans med våra drivna och ambitiösa spelare. Det hårda jobbet med att utveckla organisationen och att göra oss starka för att ständigt utmana går vidare. Vi ska gå stolta ut på Borås Arena och kämpa hårt tillsammans.

Klubbchef Stefan Andreasson:

– Vi är mer än nöjda med det arbete Jimmy har gjort för föreningen sedan han kom till oss inför säsongen 2018. Jimmy har verkligen lyckats ihop med sitt team skapa ett lag och en miljö som gjort att vi har utvecklats för varje säsong. Det har visat sig i de sportsliga resultaten, men också i att spelare har utvecklats för att kunna ta steget ut i Europa. På spelarmarknaden är vi kanske mer intressanta än någonsin.

– Jimmy, som nu återigen fick ta emot priset som årets ledare av den svenska domarkåren, känns som en genuin Elfsborgare och passar perfekt in i vår förening – både som ledare och människa. Detta ger förhoppningsvis också signaler till vår omgivning att IF Elfsborg vill fortsätta utmana de största storstadsklubbarna. Och för att kunna göra det känns Jimmy som en av de stora pusselbitarna som nu fallit på plats.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer