Vi är mycket glada över att hälsa Gustav Henriksson välkommen tillbaka till IF Elfsborg. Gustav lämnade föreningen inför säsongen 2021 för Österrikiska Wolfsberger AC, och nu har han alltså återigen skrivit på ett avtal med IF Elfsborg som sträcker sig över säsongen 2025.

– Det känns fruktansvärt bra att vara här igen. Jag har trivts jättebra här innan – och är säker på att jag kommer göra det igen, så det är en fantastiskt bra känsla jag har just nu, säger Gustav Henriksson.

Gustav anslöt till IF Elfsborgs ungdomsverksamhet från moderklubben Grebbestads IF som 16-åring. Sommaren 2018 flyttades han upp till a-laget, där han gjorde 31 matcher innan resan ut i Europa nalkades. Det år den nu 23-åriga mittbacken just spenderat i Europa bjöd på både toppar och dalar.

– Fotbollsmässigt gick det väldigt bra första halvåret, jag spelade varje match både i Europa och i ligan, men sen får man inte glömma att det vart ett coronaår också som har varit tufft. Det har varit väldigt mycket lockdowns där jag gått och tränat och sedan suttit instängd i lägenheten resten av dagarna. Jag har inte kunnat få besök av vare sig familj eller vänner, så det har varit ett tufft år men också ett väldigt lärorikt, berättar Gustav.

När tog du beslutet om att komma tillbaka?

– Det har pågått länge, jag har varit på väg ifrån Wolfsberger ett längre tag och jag ville hem till Sverige. När samtalet kom härifrån fanns det inget snack om saken – det finns bara en klubb i Sverige för mig och det är IF Elfsborg, säger Gustav.

Försäsongen väntar, och nästa vecka drar det i gång. Vad tänker du om kommande år?

– Jag ser fram emot det jättemycket! Att få träffa de nya spelarna och de gamla som jag spelat med innan, och även alla ledare och de runt omkring Elfsborg. Jag är verkligen supertaggad för den här säsongen, avslutar han.

Kolla in intervjun och presentationen här

Manager Jimmy Thelin

– Gustav är en spelare som tog viktiga kliv som spelare innan han tog steget till Österrike, han har en tränings- och tävlingsinstinkt på en  mycket bra nivå. Han har växt i sitt ledarskap genom åren och kommer bidra till IF Elfsborg idag och i framtiden, säger Thelin.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Vi är mycket glada att hälsa Gustav tillbaka i den Gula tröjan. Gustav har fått viktig erfarenhet med spel i den Österikiska ligan samt Europa League och kommer nu hem i den bästa av åldrar. Det har funnits olika alternativ för Gustav men han har verkligen visat i våra diskussioner att det var bara IF Elfsborg som gällde, säger Stefan Andreasson.


MEDIA: Bilder OK att använda. Ange: FOTO IF ELFSBORG