IF Elfsborg har idag kommit överens med danska Viborg FF om en övergång för Marokhy Ndione, 22. Vi tackar anfallaren för många fina år i föreningen och önskar honom stort lycka till.

Marokhy Ndione har tagit den långa vägen till IF Elfsborgs A-lag. Efter flertalet utvecklande år i ungdoms- och elitlag fick han till säsongen 2018 en permanent plats i A-laget.

Nu väntar nya utmaningar. IF Elfsborg är överens med danska Viborg FF om en övergång för 22-åringen.

– Det känns bra faktiskt, det har varit på gång ett tag så det känns skönt att det är klart. Nu kan man börja fokusera helt på det, säger Marokhy Ndione.

Utöver en lånesejour i Örgryte IS har anfallaren varit IF Elfsborg trogen, och han har samlat på sig många fina erfarenheter längs vägen.

– Det har varit många fina år i Elfsborg och jag tar med mig alla de åren. De har gjort mig till den jag är idag, så jag är väldigt tacksam för det förtroende och den chans jag fått från klubben. Så jag tar med mig hårt arbete, att alltid ha trott på mig själv även när det inte gått spikrakt. Det har tagit mig dit jag är idag, så väldigt tacksam för lärorika år här, säger han.

När han minns tillbaka på tiden i gulsvart är en av de finaste stunderna utan tvekan det sena avgörandet mot Kalmar FF 2019.

– Självklart, det kommer först på min lista. Den dagen var oförglömlig. Mitt första mål för klubben och en stor stund, att komma in och avgöra var jättestort. Jag är jättetacksam för den stunden.

Vad vill du säga till supportrarna?

– Det har varit fantastiskt sedan dag ett, de har alltid supportat oss, även när det inte gått som bäst. Allt jag kan säga är tack så jättemycket för alla dessa år och någon gång i framtiden hoppas jag att vi kanske ses igen.

Vad vet du av det som väntar härnäst för dig?

– Jag kommer in i ett ganska ungt lag som vill framåt, med stora ambitioner. Så jag ska komma in med mina kvaliteter och hjälpa laget att ta nästa steg förhoppningsvis.

När han nu lämnar IF Elfsborg är det med blandade känslor. Han ser fram emot vad som komma skall – men vet också att han kommer sakna gänget i Borås.

– Vi har varit ihop ett tag och jag känner alla väldigt bra, så självklart kommer man sakna det här gänget. Men det är också så fotbollen är. Det är inte ofta man är på en plats hela tiden. Men vi kommer inte tappa kontakten, jag kommer prata med många av dem. Jag önskar alla all lycka den här säsongen!

Manager Jimmy Thelin:

– Marokhy har gjort en fin resa i IF Elfsborg genom ungdomslagen till A-laget. Nu väntar nya utmaningar och han har en fin framtid för sig. Vi önskar honom all lycka till i fortsättningen.

Klubbchef Stefan Andreasson:

– Marokhys resa och tid i Borås och IF Elfsborg kan man prata länge om. En otrolig talang som gett oss så många minnen på planen. Först som ungdomsspelare och sedan i elitlagen där han bland annat avgjorde flera matcher som gav IF Elfsborg nya SM-titlar. Sedan kom uppflyttningen till seniortruppen 2018 med en fortsatt utveckling under åren. Vi fick uppleva ytterligare starka minnen som målet mot Kalmar i den sista sekunden, två mål mot Varberg i allsvenskan och hattrick i Uefa Conference League 2021.

Han fortsätter:

– När nu möjligheten för Marokhy kom med Viborg har vi gemensamt hittat en lösning som vi är nöjda med. Vi önskar återigen en av våra ”egna” spelare lycka till i sin fortsatta karriär utanför Sverige och tackar Marokhy för allt han gjort för oss – och vi kommer fortsätta följa hans karriär med stor spänning.