IF Elfsborg är överens med Inter Miami i Major League Soccer om en övergång för Christopher McVey, 24. Vi önskar Christopher stort lycka till och tackar honom för flera fina år i den gulsvarta tröjan.

– Det är känslosamt att lämna Elfsborg på många sätt. Jag har ju varit i föreningen i större delen av mitt liv. Det är där jag lärt mig spela fotboll och utvecklats både som fotbollsspelare och som människa. Samtidigt känns det här som ett spännande äventyr och ett utmanande steg att ta i karriären, säger Christopher Mcvey.

Från moderklubben Sparsörs AIK inledde Christopher McVey, som 12-åring, sin resa i IF Elfsborg. Efter flera framgångsrika och utvecklande år i ungdoms- och elitlagen blev han inför säsongen 2018 uppflyttad till representationslaget. Den allsvenska debuten hade däremot kommit redan i oktober 2017. 2020 spelade försvararen 6 allsvenska matcher och säsongen 2021 blev det tillslut 23 allsvenska matcher, varav 17 från start.

– Jag tar med mig enormt mycket från min tid i IF Elfsborg – bra lagkamrater, ledare och tränare genom alla år. Jag tar med mig det jag lärt mig under alla år i IF Elfsborg och det ska bli intressant att se hur jag kan använda mig av det i USA och MLS.

Vad vill du hälsa grabbarna i laget?

–  Jag vill tacka samtliga i och runt IF Elfsborg och önskar grabbarna i laget stort lycka till med säsongen. Det är dags för SM-guld nu, vi har varit nära två år i rad, så kört hårt, avslutar Christopher Mcvey.

Manager Jimmy Thelin

– Christopher har fortsatt sin utveckling och har tagit stora kliv som fotbollsspelare. Han är en spelare som är oerhört driven och professionell vilket gör att han nu kan ta det här klivet. Vi tackar Cristopher för fina år i föreningen och önskar stort lycka till i Miami, säger Jimmy Thelin

Klubbchef Stefan Andreasson

– Christopher har utvecklats på ett fint sätt under sina år i vår A-trupp och framförallt under 2021 visat att han mer än väl behärskar alla positioner i en försvarslinje. Det har gjort att det funnits en del intressen och efter bra diskussioner med Inter Miami sedan en tid tillbaka har vi nu kommit överens om en övergång.

– Det känns fantastiskt roligt att vi återigen kan lyckönska en av våra egna spelare lycka till i sin fortsatta karriär utanför Sverige. Christopher förtjänar verkligen den här möjligheten och vi kommer med spänning följa hans fortsatta  karriär ”over there” i en spännande liga och Klubb, avslutar Andreasson.