220220 Rävåsens Jenny Tropp och Elfsborgs Leann Nyström under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Rävåsen den 20 februari 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0154

IF Elfsborg vidare i DM

Publicerad: 2022-03-21 14:12

I gruppfinalen av DM för IF Elfsborgs damlag var det aldrig något snack. Elfsborg övertygade och avancerade därmed komfortabelt. 

Elfsborgs damlag har haft en fin tävlingssäsong hittills i de DM-matcher som spelats under försäsongen. Gulsvart inledde med att vinna mot Södra Ving/Timmele med 3-0 för två veckor sedan, ett bra resultat mot ett lag från kommande serie, division 2. Därefter åkte laget till Svenljunga för möte med Svenljunga IK, som återfinns i division 3 denna säsong. Elfsborg tog då en stark och stabil seger med hela 6-0.

Lika starka i de två första matcherna hade Skultorps IF varit, ett motstånd som Elfsborg ställdes mot på söndagseftermiddagen. Skövdelaget hade därmed också sex poäng inspelade och 7-0 i målskillnad, därmed var det en ren gruppfinal. Elfsborg hanterade matchen på ett strålande vis och avgjorde i mångt och mycket redan i första halvlek. Olivia Guartata kunde göra 1-0 efter 24 minuter och strax före paus gjorde Fanny Johansson 2-0.

Andra halvlek blev jämn och tät, men Elfsborg spelade stabilt och kontrollerat. Med en tvåmålsledning i ryggen var det en trygg insats. I 89′ minuten gjorde sedan Leann Nyström 3-0 vilket slutresultatet därmed skrevs till.

Elfsborg avancerar därmed i DM till 16-delsfinal. Här ställs  laget mot Wargöns IK från division 4 som kom tvåa i sin DM-grupp. Matchdag och tid är ännu inte fastställd.

Huvudpartners