IF Elfsborg fortsätter att ta kliv

Publicerad: 2022-04-27 10:57

IF Elfsborgs sportsliga styrkor och framgångar fortsätter. Vårt herrlag har gått in i en ny allsvensk säsong med europaspel och bronsmedaljer i bagaget. Det är faktiskt så att – under de senaste 16 åren har IF Elfsborg vunnit elva medaljer, vilket överträffas endast av AIK som tagit 13 stycken. Minst sagt imponerande – IF Elfsborg.

Vårt damlag tog 2021 ytterligare kliv när laget gick rakt igenom serien, vann samtliga matcher och spelar 2022 i division 2. Våra elitlag gjorde på nytt en strålande säsong, vilket innebär att samtliga spelar i allsvensk serie 2022. U21 var också nära ett SM-guld men förlorade på straffar mot Halmstads BK.

Ett ännu starkare band

2021 och starten av 2022 har också varit en period där flera unga spelare tagit steg framåt i sin utveckling. Även om det alltid finns utmaningar i arbetet med övergången från junior till senior har Tony Lundqvist, sportchef ungdom, under 20 år på ett framgångsrikt sätt lagt grunden för- och förberett IF Elfsborgs ungdomsspelare att nå vårt a-lag.

Att elitlagen fortsätter att leverera nya talanger till vårt a-lag är lätt att förstå då länken mellan a-lag och u19 är tydlig. Idag har a-lagets assisterande tränare, Emir Bajrami, rollen att vägleda och stötta spelare att ta klivet och möta de krav som ställs i a-laget.

Men för att ta ytterligare steg och samtidigt utöka de redan starka band som finns mellan ungdom- och a-lag kommer IF Elfsborg, ingå ett nytt och unikt samarbetsavtal med Soccer Services med syfte att stödja a-lagets tränarstab och spelare för att öka deras individuella prestationer, samt tillföra mervärde till klubbens ungdomsakademi.

– Vi har samarbetat med Soccer Services en tid nu och det fortsatta arbetet ihop framöver kommer att bli ett unikt sådant. Soccer Services kommer att komplettera IF Elfsborgs fotbollsverksamhet på de ställen vi tycker de kan det. Vi är mycket stolta över att ha gjort klart med det här partnerskapet och vi ser fram emot ett utvecklande arbete tillsammans, säger klubbchef Stefan Andreasson.

– Vi är väl medvetna om IF Elfsborgs nuvarande prestationer och ambitioner. Den här klubbens projekt är unikt och har konsoliderats år efter år. Det finns redan ett ’dream team’ av människor som leder organisationen. Av denna anledning är vi övertygade om att vi genom att använda Ekkono-metoden kan bidra till klubbens fortsatta expansion och utveckling, säger Miquel Farrerons, VD för Soccer Services Barcelona.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer