220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar med Theo Eliasson och Enzo Andren efter 2-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Ny vinst för segermaskinen

Publicerad: 2022-05-01 20:38, Uppdaterad 2022-05-02 09:58

U17-laget går som ett tåg. På söndagen tog laget fjärde raka segern och är fortsatt obesegrat.

För IF Elfsborgs U17-lag har den här säsongen varit otroligt framgångsrik. Under försäsongen var laget obesegrat, i ligacupen har laget avancerat till en stundande semifinal och i P17 Allsvenskan har laget visat gång på gång vilken klass truppen besitter. Söndagens match blev inte något undantag.

Mot IFK Norrköping tog Elfsborg tag i matchen omedelbart och ledningsmålet lät inte vänta på sig när Enzo Andrén satte 1–0 redan efter nio minuter. Hemmalaget trummade på och när Gottfrid Rapp gjorde 2–0 efter bara tjugo minuter var det bra vind i seglen för ett redan självförtroendetoppat lag. Elfsborg fortsatte ha god kontroll och tog med sig en tvåmålsledning in i paus.

Att gästerna ville göra allt för att komma ikapp rådde det inget tvivel om, men Elfsborg ville annat. När det gått 10 minuter in i andra halvlek satte Gottfrid Rapp sitt andra mål för kvällen och därmed 3–0. Norrköping reducerade visserligen i 70′ minuten, men närmre än så kom inte gästerna och Elfsborg inkasserade tre ytterligare poäng i serien.

Nästa match är mot Helsingborgs IF på bortaplan den 8 maj, men innan dess ska semifinaler i ligacupen avverkas i veckan. För U16 är det match på tisdagen på hemmaplan mot Lund klockan 19:30 och för U17 är det onsdag som gäller i bortamatchen mot Mjällby klockan 16:00.

IF Elfsborg – IFK Norrköping FK 3–1 (2–0)

Mål: 1–0 Enzo Andrén 9′, 2–0 Gottfrid Rapp 20′, 3–0 Gottfrid Rapp 55′, 3–1 70′
Truppen: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtnér, Frode Aronsson, Hari Bajrektarevic, Viktor Nylén, Gottfrid Rapp, Malte Wester (K), Lukas Paulsén, Enzo Andrén, Theo Eliasson, Kasper Berndtsson
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Isak Edman, Arvid Wiklund, Felix Älverdal, Jonathan Bronski, Liam Björninger, Mateusz Lukasz Zawilski

Huvudpartners Officiella sportleverantörer