220410 Elfsborgs spelare jublar efter 3-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Dubbla finaler väntar i ligacupen

Publicerad: 2022-05-04 20:55, Uppdaterad 2022-05-04 20:56

Två semifinaler har spelats i ligacupen och det blev avancemang till final i båda matcherna.

Elfsborg spelade under tisdagen och onsdagen två stycken semifinaler i ligacupen, motsvarigheten till Svenska Cupen för elitlag. På tisdagskvällen tog U16-laget sig an Lunds BK på Borås Arena 2. Det blev en tämligen enkel resa för Elfsborg där laget tog tag i matchen redan från start, och släppte den sedan aldrig. Viggo Lidberg gjorde 1–0 efter 18 minuter, därefter ökade Elijas Gunnegård Ortan på till 2–0 i 22′ minuten innan Lund kunde reducera minuten därefter.

Gulsvart fortsatte sedan att spela bra och Elijas kunde öka till 3–1 i 45′ minuten. Abdifatah Mohamed Muse gjorde sedan 4–1 i 63′ minuten innan Viggo Lidberg gjorde sitt andra för kvällen i 67′ minuten till 5–1. Lund reducerade visserligen en stund därefter, men Elijas Gunnegård Ortan var sugen på ett hattrick och gjorde 6–2 i 84′ minuten och i matchens slutskede kunde Karl Ivarsson Persson sätta slutresultatet till 7–2.

Förlängningsseger mot Mjällby

På onsdagseftermiddagen satte sig U17-laget på bussen med destination Sölvesborg och Mjällby. Det var två lag som visste betydelsen av matchen och det blev en jämn drabbning, och därmed fanns troligtvis en liten gnutta nervositet i bägge lagen. Det var också hemmalaget som tog ledningen i 29′ minuten, strax efter att Elfsborg hade haft ett friläge som hade bränts. Ledningen stod sig in i paus men gulsvart visste att de var starka och ännu inte förlorat i år.

I andra halvlek tog laget tag i matchen och Mjällby hade svårt att få ha bollen längre stunder inom laget. Elfsborg var de som trummade på istället. När Lukas Paulsén sedermera gjorde 1–1 i 62′ minuten var det inte ologiskt. Det fanns chanser åt båda håll men istället för mål blev det en förlängning som stundade. Där gjorde Malte Wester 2–1 till Elfsborg redan i den första förlängningsminuten och vågskålen tippade över mot Elfsborgs fördel. Mjällby gjorde vad de kunde, lyfte in bollar och skapade ett antal vassa målchanser som Elfsborg lyckades freda sig mot. I förlängningens sista skede kunde sedan Elfsborg öka till 3–1 och därmed avancemang till final.

För U16-laget väntar vinnaren mellan AIK och Hammarby medan U17-laget ställs mot vinnaren mellan IF Brommapojkarna och AIK.

Huvudpartners