220411 Unibet logga på tröja under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg den 11 april 2022 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0201

Tung förlust för U19

Publicerad: 2022-05-07 20:54

Det blev en tuff bortamatch mot Helsingborg på lördagseftermiddagen och en tung förlust med 4–1. 

Elfsborgs U19-lag åkte söderut för match mot Helsingborgs IF på lördagen i P19 Allsvenskan. Äntligen kom vinsten förra veckan när laget besegrade IFK Norrköping på hemmaplan, så det var en bra känsla med i bussen. Samtidigt visste laget om att bortamatcher mot Helsingborg alltid mer eller mindre tenderar till att vara tuffa.

Det blev dock en drömstart i matchen när Elfsborg tog ledningen genom Liam Björninger i den 12′ minuten. En bra start att jobba vidare på, men det var samtidigt ett hemmalag som inte ville släppa poäng så enkelt. Helsingborg jobbade sig in och började jaga en kvittering, skapade ett antal frilägen som Elfsborg lyckades freda sig mot. När det hade gått 33 minuten kvitterade dock Ervin Gigovic till 1–1, vilket också var halvtidsresultatet även om Elfsborg skapade ytterligare någon vass chans före paus.

Intensiv andra halvlek

I inledningen av andra halvlek skapade Helsingborg en frispark i den 48′ minuten, en boll som lyftes in och sattes i nät bakom Alex Rahm. En liten stund senare fick Helsingborg en straff, men utan utdelning. Än mer intressant blev det när Helsingborg fick en man utvisad med halvtimman kvar. Elfsborg försökte direkt inleda en jakt på kvittering, men istället kunde Helsingborg öka till 3–1 sex minuter efter utvisningen. Några minuter senare ökade hemmalaget även till 4–1.

Gulsvart jagade, lyfte långt, tryckte på, försökte fightas om varje boll men laget kom inte närmre och därmed en förlust inkasserad och en lång hemresa. Elfsborg får istället fokusera om inför nästa veckas västderby mot IFK Göteborg.

Helsingborgs IF – IF Elfsborg 4–1 (1–1)

Mål: 0–1 Liam Björninger 12′, 1–1 33′, 2–1 48′, 3–1 67′, 4–1 71′

Truppen: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Amer Jusic, Max Sandberg, Youssef Khaked, Filip Persson, Liam Björninger, Hampus Hagvall, Adam Bertilsson, Arian Sawsani

Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Mohamed Adam, Adrian Hugg, Yamin Souayeh, Noah Norden, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners Officiella sportleverantörer