Två spelare med i EM-slutspelet

Publicerad: 2022-05-07 10:26

IF Elfsborg är stolta över att ha två spelare med när P17-landslaget ska spela EM-slutspel under maj månad.

Att Elfsborg elitverksamhet och talangutveckling håller bra nivå har certifieringen som görs årligen visat. Att fostra spelare till IF Elfsborgs A-lagsverksamhet och en fin karriär är det stora målet, men ett kvitto på att man är på rätt väg är när spelare blir uttagna i ungdomslandslag. Det är därför extra roligt att Elfsborg har med två spelare som representerar klubben i kommande EM-slutspel för P17-landslaget.

Gottfrid Rapp och Malte Wester tillhör båda IF Elfsborgs U17-trupp och är uttagna av förbundskapten Roger Franzén. Slutspelet avgörs i Israel och inleds med ett gruppspel där Sverige har följande schema:

17 maj Danmark – Sverige

20 maj Portugal – Sverige

23 maj Sverige – Skottland

Två lag från varje grupp tar sig därefter vidare till kvartsfinal.

Tony Lundqvist, sportchef ungdom, är tränare för de båda uttagna spelarna och gläds över detta.
– Det visar än en gång att vi håller en otroligt bra och hög kvalitet i vår elitverksamhet. Att vi har två spelare med är väldigt glädjande, det ger också en bra erfarenhet för killarna att ta med sig och bidra med till övriga gruppen. Vi kan bara önska all lycka till.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer