220509 Elfsborgs Per Frick och Djurgårdens Isak Hien under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Djurgården den 9 maj 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0184

En poäng var för IF Elfsborg och Djurgårdens IF

Publicerad: 2022-05-09 21:18, Uppdaterad 2022-05-09 21:29

IF Elfsborg spelade under måndagen oavgjort mot Djurgårdens IF. Slutresultatet skrevs till 0–0.

Efter storsegern borta mot Degerfors IF för en dryg vecka sedan var IF Elfsborg under måndagen tillbaka på Borås Arena. Toppkonkurrenten Djurgårdens IF var laget som var på besök.

Inledningen av den här matchen innehöll det allra mesta man kan önska av en fotbollsmatch – förutom just klara målchanser. Att lagen kände på varandra vore fel uttryckt. Här var det tuffa dueller och hett på planen redan från start, och det märktes att tre viktiga poäng stod på spel för båda lagen.

Men sedan smällde det till för båda lagen i form av heta målchanser. Först ut var IF Elfsborg och det i form av en blixtsnabb omställning. Emmanuel Boateng drev upp bollen och släppte vidare till Jeppe Okkels. Den senare fortsatte färden framåt från sin vänsterkant för att slutligen sätta in bollen perfekt mot Rasmus Alm vid den bortre stolpen. Målet var öppet – men Alm kom fel till bollen och avslutet hamnade utanför stolpen.

Mot slutet av den första halvleken hade Di Gule svårt att komma till framåt. Gästande Djurgården fick ett litet grepp om matchen – men det var med ett 0–0-resultat lagen gick till halvtidsvila.

Bara minuter in i den andra halvleken tvingades Elfsborg till byte. Emmanuel Boateng blev sittandes och Noah Söderberg klev in och ersatte mittfältaren.

Tio minuter senare kände manager Jimmy Thelin att det var dags för lite pigga ben i form av Alexander Bernhardsson och Jacob Ondrejka. Duon bytte då av Rasmus Alm och Jeppe Okkels som båda sprungit mycket.

I mitten av den andra halvleken gick brandlarmet igång på Borås Arena vilket tvingade spelet till ett avbrott i sju-åtta minuter.

Därefter tog IF Elfsborg över matchen mer och mer. Tidigare hade det varit en period av mycket Djurgården.

Simon Olsson var mot matchens slutskede nära att skjuta in ledningmålet i den här mållösa tillställningen. På egen planhalva fick han tillbaka bollen av Noah Söderberg och satte fart framåt. Efter ett fint väggspel med Sveinn Aron Gudjohnsen, som även han kommit in i den här matchen, gick han på skott. Avslutet var fint – men räddningen likaså.

Hemmalaget tryckte på mot slutet där såväl Jacob Ondrejka som Alexander Bernhardsson utmanade från sina kantpositioner. Även inbytte Oliver Zandén visade prov på stor löpvilja framåt i planen.

Men det blev aldrig några mål den här aftonen. Efter nästan hela elva tilläggsminuter, givet på grund av spelavbrottet, blåste domare Andreas Ekberg av.

I nästa omgång väntar IK Sirius. Den matchen spelas på lördag och på bortaplan.

IF Elfsborg–Djurgårdens IF 0–0 (0–0)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson, Leo Väisänen, Maudo Jarjué, Simon Strand (85)–Emmanuel Boateng (50), André Römer, Simon Olsson–Rasmus Alm (60), Per Frick (85), Jeppe Okkels (60)

Ersättare: Hakon Valdimarsson, Gustaf Lagerbielke, Oliver Zandén (85), Noah Söderberg (50), Alexander Bernhardsson (60), Jacob Ondrejka (60), Sveinn Aron Gudjohnsen (85)

Varningar, IFE: Leo Väisänen (30), Emmanuel Boateng (33), Per Frick (80)