Lagkapten Johan Larsson förlänger!

Publicerad: 2022-05-20 17:16

IF Elfsborg är överens med lagkapten Johan Larsson om en kontraktsförlängning. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2024.

– Det känns jättebra. Skönt att allt är på plats, säger Johan Larsson.

Inför säsongen 2020 kom Johan Larsson tillbaka till IF Elfsborg efter karriär i Danmark och Frankrike. Efter fem säsonger utomlands, ett par år äldre och med mängder av erfarenhet och rutin kom han hem till Gulsvart, fast besluten om att hjälpa IF Elfsborg till nya framgångar. Nu, lite drygt två år senare kan vi summera en återkomst fylld av succé med Europaspel och topplaceringar i Allsvenskan.

– Jag kom ju till en klubb som kanske hade varit nere i en svacka under några år och jag såg mig själv som en del av det som skulle lyfta det när jag kom hem. Jag ville vara med och ta IF Elfsborg till den positionen jag tycker vi hör hemma i. Det är en pågående resa men jag tycker att vi börjar hitta den stabiliteten som krävs för att etablera oss på riktigt där uppe, säger Johan Larsson.

Till IF Elfsborg kom han som 15-åring från Kinna IF. Genom ungdomslagen tog han sig upp till A-laget och gjorde som nittonåring en bejublad allsvensk debut hemma mot Halmstads BK. Som anfallare satte han, redan efter 12 minuters spel, sitt första mål i Allsvenskan, 15 minuter senare kom det andra. Sedan sin Allsvenska debut i den gula Elfsborgströjan i mars 2010 spelade han nästintill samtliga allsvenska matcher för IF Elfsborg och inför säsongen 2014 tog han också över kaptensbindeln från Anders Svensson och bar den fram till att han lämnade i början av 2015. Inför säsongen 2021 fick han åter trä på kaptensbindeln på armen då han av tränarteamet blev utsedd till lagets kapten.

Jag spelar matcher för att vinna. Och det är också en del av förlängningen. Jag kom hem för att vinna någonting och det har vi inte gjort ännu, så det känns lite som unfinished business.

Johan Larsson, lagkapten IF Elfsborg

– Johan är och har varit en väldigt viktig spelare för oss sedan han kom tillbaka. Han är en tydlig ledare på plan och i omklädningsrummet och har en viktig roll i att fortsätta leda och utveckla framtida spelare och Elfsborgare, säger manager Jimmy Thelin.

– Johan har ett stort Elfsborghjärta och har ett starkt driv för att vi skall vinna fotbollsmatcher. Men förutom hans prestationer på fotbollsplanen bidrar han även mycket utanför planen. Vi är idag glada att kunna presentera att Johan skrivit på ett nytt kontrakt med IF Elfsborg till och med säsongen 2024 ut, säger klubbchef Stefan Andreasson.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer