220417 Elfsborgs Simon Strand under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Värnamo den 17 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0177

Simon Strand laddad inför västderbyt: ”Viktig match”

Publicerad: 2022-05-21 13:33

IF Elfsborg tar under söndagseftermiddagen emot IFK Göteborg i ett möte där mycket står på spel – för båda lagen.
– Det är en väldigt viktig match för oss båda, menar Simon Strand.

Motståndet IFK Göteborg kommer till söndagens match med elva inspelade poäng på åtta matcher. Precis lika många inspelade poäng har Di Gule som senast föll med 2–0 borta mot Sirius.

– Det är en match där vi stundtals spelar bra, men det är det där lilla sista att vi inte får in bollen. Så egentligen handlar det mycket om att inte övertänka kring den matchen. Vi gör en del bra saker men vi släpper till målen för lätt. Så svårt att göra mål, och hade lite för lätt att släppa in. Man känner att man borde minst haft poäng där, men så åker man därifrån med 0–2 vilket givetvis är tungt, summerar Simon Strand den förra omgången.

Vad känner du att ni kan ta med er?

– Vi har vårt spelsätt som vi lutar oss tillbaka på, sen att vissa saker inte fungerar så får man då se till att rätta till det. Ett exempel är att ta en tidig frispark på deras planhalva så de inte får komma till farliga lägen i en omställning. Sådana småsaker kan man ta med sig in i träningsveckan och kommande match.

Nu är det också dags för den kommande matchen – och det är inte vilken som helst. IFK Göteborg hemma på Borås Arena.

– Det är alltid kul och bra matcher mot IFK. Som jag sett i sociala medier så kommer det också vara bra tryck på arenan, så det bäddar för en grym fotbollsmatch, säger han.

Vad tror du väntar på planen?

– Det är två lag som båda känner att det nog kanske hade kunnat gå lite bättre under de första matcherna, så det är en väldigt viktig match för oss båda. Det kommer nog synas att det är två lag som är där för att ta tre poäng. Jag hoppas att vi kan vara det starkare laget och gå segrande ur det, säger Strand som trivs med många supportrar på plats:

– Alltid kul med mycket folk på arenan, vilket man såklart alltid vill ha i den bästa av världar. Så skitkul med mycket folk och bra tryck. Man växer lite under sådana matcher. Och det är riktigt viktigt att ha med oss publiken.

IF Elfsborg–IFK Göteborg spelas igång klockan 15.00 under söndagen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer