220411 Unibet logga på tröja under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Elfsborg den 11 april 2022 i Malmö. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0201

Tung förlust på Hisingen

Publicerad: 2022-05-21 16:50

Matchen mot BK Häcken på lördagen blev dessvärre en alldeles för tuff uppgift för U19-laget.

Elfsborgs U19-lag har haft en tung resultatrad de senaste matcherna. Efter att äntligen tagit en seger mot IFK Norrköping har laget förlorat mot Helsingborgs IF, IFK Göteborg och nu stod BK Häcken för motståndet. Dessvärre skulle det visa sig bli en alldeles för tuff uppgift och Elfsborg fick återigen se sig besegrade.

Häcken tog grepp om matchen och kunde även sätta ledningsmålet efter dryga kvarten spelad. Elfsborg försökte så gott man kunde, men hemmalaget visade en god kontroll. Med mindre än tio minuter kvar av halvleken fick Häcken också en straff som de förvaltade till halvtidsresultatet, 2–0. Inledningsvis av andra halvlek fick Elfsborg en spelare utvisad, föll lågt och ville täppa igen bakåt men Häcken visade kvalitet och kunde sätta såväl 3–0 som 4–0 tätt inpå varandra med dryga timman spelad. Elfsborg kom aldrig närmre och slutresultatet skrevs till 5–o

Tränare Victor Salwén ger sin syn på matchen:
– Det är inte mycket att göra när vi möter ett så bra lag vi ställs mot idag. De är betydligt mycket bättre än oss. Vi fick en utvisning och det är i mångt och mycket för att de är för snabba och tekniska. Vi försöker gå ner och täppa till men lyckas inte riktigt, säger Victor.

Elfsborg har fyra poäng på åtta spelade matcher och kämpar just nu för att bryta trenden.
– Jag är övertygad om att killarna gör sitt bästa men idag är det inte mycket att göra. Vi får jobba på, slipa på saker i träning men det måste få ta tid. Klart det tar på killarna att förlora, så är det för alla lag men det gäller att hålla modet uppe. Det är lätt att vara vinnare när allting rullar på, nu gäller det att visa styrka och vända detta, avslutar Salwén.

BK Häcken – IF Elfsborg 5–0 (2–0)

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Amer Jusic, Youssef Khaked, Filip Persson, Theo Lind, Carl Mauritzson, Hampus Hagvall, Adam Bertilsson, Arian Sawsani

Ersättare: Carl Josefsson (mv), Max Sandberg, Isaac Antonsson, Yamin Souayeh, Noah Norden, Calle Svensson Lillvik, Mohamed Adam

Huvudpartners Officiella sportleverantörer