220322 Elfsborgs Besfort Zeneli jublar med Adam Johansson och Theo Lind efter 3-0 under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Skövde den 22 mars 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0169

Utklassningsseger i lokalderbyt

Publicerad: 2022-05-24 20:32

Det blev en rejäl överkörning när IF Elfsborg vann med hela 9-1 mot Norrby IF. 

Stadsderby hör inte till vanligheterna, men det var det dags för på tisdagen när IF Elfsborg ställdes mot Norrby IF i U21 Allsvenskan. Elfsborg kom till start med ett tämligen starkt lag och ville visa vilka som var störst i stan – och det var det aldrig någon tvekan kring.

Målfest utan dess like

Det skulle bli något av en målfest denna eftermiddag men fram till närmre mitten av första halvlek var det tämligen jämnt. Oscar Aga chippade in 1–0 efter en elegant framspelning av Michael Baidoo, men därefter utbytte lagen en del chanser med varandra. Hákon Valdimarsson fick bland annat göra en mycket kvalificerad reflexräddning, men därefter dröjde det inte länge innan Elfsborg ökade genom Oscar Agas andra mål i matchen. Chanserna fann för båda lagen därefter och till slut kunde Norrby reducera på en hörna. Det väckte Elfsborg. Besfort Zeneli avslutade själv vackert till 3–1 från snäv vinkel innan Noah Söderberg gjorde 4–1 efter ett mycket vackert kombinationsspel med Baidoo och Zeneli.

I andra halvlek ökade sedan Noah Söderberg till 5–1 innan Oscar Aga satte hattrick för dagen på en fin omställning. Kevin Holmén hittade sedan in till Zeneli som fintade ned målvakten och gjorde 7–1 innan Aga med en konstspark fick in 8–1. Sista målet var också en riktig delikatess när Filip Persson laddade från straffområdeslinjen i bortre gaveln, och distinkt gjorde 9–1.

Därmed tog Elfsborg en mycket stabil seger och sin fjärde för säsongen.

IF Elfsborg – Norrby IF 9–1 (4–1)

Startelva: Hakon Rafn Valdimarsson (mv), Gustaf Lagerbielke, Gustav Henriksson, Carl Mauritzson, Michael Baidoo, Oscar Aga, Simon Strand, Kevin Holmén, Besfort Zeneli, Noah Söderberg, Viktor Widell

Ersättare: Alex Rahm (mv), Arian Sawsani, Amer Jusic, Theo Lind, Filip Persson, Adam Johansson, Youssef Khaked

Huvudpartners Officiella sportleverantörer