220609 Elfsborgs Tilda Brodén jublar med Matilda Ståhlbom Karlsson efter 1-0 under fotbollsmatchen i DM - Cupen mellan Elfsborg och IFK Örby den 9 juni 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0193

IF Elfsborg vidare i DM

Publicerad: 2022-06-10 14:01

IF Elfsborg tog under torsdagskvällen en ny imponerande seger och kvalificerade sig vidare i DM.

IF Elfsborg fick sig en bra utmaning under tordagskvällen när laget ställdes mot Division 1-laget IFK Örby. Men det var IF Elfsborg som direkt tog tag i taktpinnen och kunde redan efter sju minuters spel ta ledningen. Målskytt, Mathilda Ståhlbom Karlsson. 1-0 stod sig till den andra halvleken men redan efter en minuts spel i den andra ökade IF Elfsborg på till 2-0 genom precis inbytte Sara Jardving. Ett resultat som stod sig hela matchen. IF Elfsborg är nu vidare till kvartsfinal i DM.

Nästa match i seriespelet väntar nu på tisdag då man tar emot Falköping hemma på Borås Arena.

IF Elfsborg – IFK Örby 2-0

Mål: Mål: 1-0 7′, Mathilda Ståhlbom Karlsson, 2-0 46′ Sara Jardving

Bildspel från matchen

Huvudpartners Officiella sportleverantörer