Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson hedras med en muralmålning på sjöbotorg den 11 juni 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / IF Elfsborg

Stefan Andreasson hyllas genom muralmålning

Publicerad: 2022-06-12 13:06, Uppdaterad 2023-01-17 15:44

På Sjöboveckans näst sista dag samlades supportrar, spelare, ledare och nyfikna besökare för att avtäcka och inviga Stefan Andreasson som muralmålning på Sjöbo Torg en ordentlig hyllning till vår klubbchef.

Givetvis fanns huvudpersonen, Stefan Andreasson, själv på plats när muralmålningen av Alfred Johansson på en av Bostäder i Borås fasader skulle invigas – byggnaden som ska vara en mötesplats för ungdomar och föreningar. Muralen lyfter fram vår klubbchef Stefan Andreasson med rötterna på Sjöbo samt platser som valts ut tillsammans med ungdomar i stadsdelen. Konstnären och Guliganen Alfred Johansson står bakom målningen och säger själv att den stora bakgrunden till initiativet bygger på sportjournalisten Erik Nivas serie och utnämnande av ´Stadens största´ i Sverige. När Erik Niva i höstas besökte Borås hyllades Stefan Andreasson och utsågs till ´Stadens största´. Ta del av inslaget längre ned i artikeln. Under invigningen fanns spelare från dam- och herrlaget på plats, samt ledare, personal och mängder av Elfsborgssupportrar.

21 juni – panelsamtal – om fotboll och stadens största

Sportjournalisten Erik Niva besöker Sjöbo för ett panelsamtal tillsammans med vår klubbchef Stefan Andreasson och Eric Sjölin, representant för supportergruppen Guliganerna. Samtalet rör sig mellan fotbollens alla aspekter, från Sjöbos gräsrötter till de europeiska storklubbarna, om lojalitet, gemenskap och spelglädje. Panelsamtalet presenteras i ett samarbete mellan IF Elfsborg, Borås GIF och Borås Stad inom ramen för satsningen Kraftsamling Sjöbo.

Datum: tisdag 21 juni
Tid: kl. 17:30
Plats: Sjöbo Arena, Barnhemsgatan 71, Borås
Biljetter: Gratisbiljetter finns att hämta ut från och med tisdag 7 juni på Mötesplats Sjöbo, Sjöbo torg och i Kulturhusets reception, PA Halls Terrass. (Observera att antalet platser är begränsade!)

Bildspel från invigningen

Stadens Största med Erik Niva

Kolla in avsnittet HÄR (länk till Aftonbladet)

Huvudpartners