210826 Ridgeciano Haps of Feyenoord and Leo Väisänen of Elfsborg during the UEFA Conference League qualifying match between Elfsborg and Feyenoord on August 26, 2021 in Borås. Photo: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / JJ0114

Molde FK väntar i Europa Conference League

Publicerad: 2022-06-15 13:26, Uppdaterad 2022-06-15 15:13

IF Elfsborg kliver i slutet av juli in i Uefa Europa Conference League-kvalet. Under onsdagen lottade Uefa fram att det blir norska Molde FK som väntar som motstånd.

IF Elfsborg, Djurgårdens IF och AIK är de svenska lag som kvalificerat sig till Uefa Europa Conference League.

Under onsdagen lottade Uefa fram motståndet för IF Elfsborg som i slutet av juli kliver in i turneringens andra runda. Där föll lotten på Molde FK (Norge). IF Elfsborg kommer inleda dubbelmötet på bortaplan.

Europa Conference League (andra kvalrundan)

21 juli: Molde FK–IF Elfsborg

28 juli: IF Elfsborg–Molde FK

Molde FK

Molde FK spelar till vardags i norska Eliteserien (högsta division), där de i nuläget ligger på en andra plats. I laget har dessutom bland annat IF Elfsborgs Sveinn Gudjohnsens pappa, Eidur Gudjohnsen, spelat.

Likt de gör i år så gick Molde FK under 2021/22 in i den andra kvalrundan av Europa Conference League, och tog sig vidare till den tredje kvalomgången där de föll mot turkiska Trabzonspor efter straffläggning. Molde FK spelade även Europa League under säsongen 20/21, och klarade sig där igenom kvalomgångarna och gick vidare till slutspel. Laget tog sig sedan hela vägen till sextondelsfinal, där det sedermera blev spanska Granada som slog ut dem.

I Champions League-kvalet 20/21 tog sig Molde FK till playoff-omgången innan gruppspelsfasen, där Ferencváros stod för motståndet och även gick vinnande ur de två oavgjorda mötena lagen emellan med fördel enligt bortamålsregeln.

Mer om Molde FK och lagets Europahistorisk kommer när den första matchen närmar sig!

Publik

Information om biljettsläpp och sändning av matcherna kommer inom kort.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer