Johan Larsson inför morgondagens träningsmatch

Publicerad: 2022-06-16 11:52

Imorgon eftermiddag spelar IF Elfsborg träningsmatch mot Helsingborgs IF på Viskavallen i Kinna – för att uppmärksamma Kinna Idrottsförening som i år firar 100-årsjubileum.

Vår Kinnabördige lagkapten Johan Larsson ser fram emot att spela match igen efter den sista Allsvenska omgången innan sommaruppehållet för cirka 3 veckor sedan, som spelades den 29 maj i Norrköping.

– Det är skönt att få till en match så här under den lilla försäsong vi har innan matcherna kör igång igen ordentligt. Nu har vi tränat på bra i ett par dagar nere i Varberg på lägret, så det blir både kul och en bra värdemätare inför Varbergsmatchen, säger Johan.

– Vi förlorade nere i Helsingborg sist, så vi vet att är vi inte på topp så blir det tufft. Vi behöver rätta till ett par saker från vårsäsongen, och det är en perfekt möjlighet att göra det här nu, fortsätter han.

Att träningsmatchen spelas på just Viskavallen kanske inte säger de flesta något, men år 2005 kom Johan till IF Elfsborg från Kinna IF som 15-åring, och Viskavallen är därför mycket välbekant för honom.

– Jag är uppväxt i Kinna och Viskavallen har jag spelat på många gånger, det är ju där jag haft min riktiga barndom. Vi hängde där jämt och tittade på Kinnas a-lag bland annat, så det är klart att det ska bli roligt att spela där igen, avslutar Johan.

IF Elfsborg – Helsingborgs IF

Träningsmatch. Viskavallen i Kinna
Fredag 17 juni, 18:00
Matchen sänds på bt.se och btfotboll.se

Entré

100 kr betalas i entrén. Barn går in gratis.

För dig som inte kan vara på plats

Har du inte möjlighet att ta dig till Viskavallen så sänder BT matchen live på bt.se och btfotboll.se för dig som är prenumerant.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer