220617 Elfsborgs Emmanuel Boateng, Johan Larsson, Gustaf Lagerbielke, Michael Baidoo och Jacob Ondrejka jublar efter 1-0 under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Helsingborg den 17 juni 2022 i Kinna. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0196

Seger i träningsmatchen mot Helsingborgs IF

Publicerad: 2022-06-17 19:55, Uppdaterad 2022-06-27 19:08

IF Elfsborg besegrade Helsingborgs IF i en träningsmatch under fredagskvällen. Slutresultatet skrevs till 1–0 (0–0).

Efter en kortare ledighet och därefter en återstart med såväl träningar på hemmaplan som på läger i Varberg tidigare i veckan var det under fredagen dags för sommarens första, och enda, träningsmatch. Helsingborgs IF stod för motståndet och Viskavallen i Kinna stod för spelplats.

Den första halvleken var en ganska så chansfattig historia. Gästande Helsingborgs IF stod för en hel del initiativ och kom nära några gånger, men Tim Rönning stod rätt i kassen.

IF Elfsborg lyckades även de komma framåt vid några tillfällen, och särskilt mot slutet av halvleken. Simon Strand sköt en frispark som tvingade bortalagets målvakt att lämna en retur, och på den högg både Maudo Jarjué och Oscar Aga. Men bollen hamnade utanför. Nyss nämnde Oscar Aga fick dock ett nytt fint läge för ett gulsvart ledningsmål, men lyftningen över målvakten, efter att Emmanuel Boateng vackert spelat fram, hamnade även den utanför stolpen.

Till den andra halvleken valde manager Jimmy Thelin att göra tre byten. En halvlek som bara hann bli några minuter gammal innan dess att IF Elfsborg tagit ledningen i den här matchen. Johan Larsson slog inlägget och en Helsinborgsspelare sköt väldigt oturligt stenhårt in bollen i egen kasse.

Kort efter äntrade också André Römer planen när han ersatte Noah Söderberg. Och just André Römer skulle komma att hamna i rampljuset när han tappade bollen i ett farligt läge på egen planhalva – och när de allra flesta trodde att avslutet från en bortaspelare några passningar senare skulle hamna i nät var just Römer där för att avvärja hela situationen.

IF Elfsborg tog över matchen i den andra halvleken och var det lag som tydligt stod för initiativet. Jacob Ondrejka hade kommit in och visade gärna upp sina kvaliteter i form av snabba fötter och en vilja att utmana. Han var också ytterst nära att utöka Elfsborgs ledning när han vek inåt i offensivt straffområde för att slutligen sätta bollen klockrent i ribban.

Även inbytte Rasmus Alm var ytterst nära ett mål, men chippen räddades fint.

Det blev inga fler mål den här fredagsaftonen på Viskavallen. IF Elfsborg besegrade Helsingborgs IF med 1–0. Härnäst väntar omstart i allsvenskan och det med hemmamatch mot Varbergs BoIS.

IF Elfsborg–Helsingborgs IF 1–0 (0–0)

Målen: 1–0 självmål (50)

Startuppställning (4-3-3): Tim Rönning–Johan Larsson (72), Gustav Henriksson, Maudo Jarjué (46), Simon Strand (72)–Emmanuel Boateng, Noah Söderberg (UT 55, IN 83), Michael Baidoo (61)–Alexander Bernhardsson (46), Oscar Aga (46), Jeppe Okkels (61)

Ersättare: Alex Rahm, Gustaf Lagerbielke (46), Oliver Zandén (72), Viktor Widell (72), Ahmed Qasem (61), André Römer (55), Jacob Ondrejka (IN 46, UT 83), Rasmus Alm (61), Per Frick (46)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer