220322 Elfsborgs Theo Lind under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Skövde den 22 mars 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0169

Förlust i tuff bortamatch

Publicerad: 2022-06-18 20:19

Det blev en tuff match mot Hammarby på bortaplan när U19-laget åkte till Stockholm. 

Elfsborgs U19-lag satte sig på bussen och åkte till Stockholm för bortamatch mot Hammarby, ett motståndarlag som vid seger kunde gå upp i serieledning. Elfsborg å sin sida har haft en tuff säsong resultatmässigt. Trots att laget tränar på, utvecklas i sitt spel och spelarnas individuella kvaliteter – men resultaten har inte gått stolpe in. Nu stod en ny tuff utmaning på schemat, och matchen skulle börja väldigt bra.

Gästande Elfsborg stod upp på ett bra vis, skapade ett par chanser och var bara centimeter från att ta ledningen via ett ribbskott, men återigen gick bollen stolpe ut. Hammarby hade också chanser men Elfsborg stängde rätt bra, men i 41′ minuten kunde Hammarby ta ledningen på ett nickmål. Ett tufft mentalt mål i det läge som Elfsborg befinner sig i, men laget försökte ha gott mod in i pausvilan. Mycket hade varit bra och killarna gick ut för att jaga ikapp omedelbart. Men istället för kvitteringsmål kunde då istället hemmalaget utöka sin ledning i 49′ minuten. Elfsborg kämpade på och försökte ladda om, men tio minuter senare var det återigen dags för nytt hemmamål. Elfsborg jagade och skapade ett antal riktigt bra lägen, men bollen ville inte in.

Istället får Elfsborg ladda om inför sista omgången innan sommaruppehållet. Djurgårdens IF står på den 23 juni klockan 14:00.

Hammarby IF FF – IF Elfsborg 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 41′, 2-0 49′, 3-0 59′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Hampus Hagvall, Arian Sawsani, Youssef Khaked
Ersättare: Carl Marutiszon, Mohamed Adam, Yamin Souayeh, Noah Norden, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners Officiella sportleverantörer