220609 Elfsborgs Tilda Brodén jublar med Matilda Ståhlbom Karlsson efter 1-0 under fotbollsmatchen i DM - Cupen mellan Elfsborg och IFK Örby den 9 juni 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0193

Vinst i Anderstorp för damlaget

Publicerad: 2022-06-19 20:29

Elfsborg ville studsa upp på vinnarspåret omgående efter poängtappet i den senaste toppmatchen. 

Det var ett hungrigt och revanschladdat Elfsborg som tog bussen till Idrottsparken i Anderstorp på söndagseftermiddagen. Elfsborg spelade en fin match senast, men fick 2-2 mot toppkonkurrenten Falköping. Nu var det dags för match mot Westbo United DFF som låg på en tiondeplats i serien. Att det var ett spelsuget bortalag märktes omedelbart och ledningsmålet kom tämligen omgående när Vanessa Lopez satte 1-0 till Elfsborg i den 5′ minuten.

Elfsborg kunde sedan göra ytterligare ett ryck när 20 minuter var spelade när Mathilda Ståhlbom Karlsson först gjorde 2-0 och därefter Vanessa Lopez till 3-0 tre minuter senare, vilket också blev halvtidsresultatet. I andra halvlek ökade Elfsborg ytterligare till 4-0 snabbt i den andra halvleken genom Sara Jardving vilket gav en betryggande ledning. Även om Westbo kunde reducera minuten senare blev det aldrig någon nerv. Ellen Larsson kunde göra 5-1 med tjugo minuter kvar, ungefär samtidigt som Cornelia Andersson gjorde comeback. Hon gjorde stor succé i division 4 men fick fjolårets säsong mycket förstörd på grund av en korsbandsskada. Comebacken skulle varit efter sommaren, men bra läkkött och en stark rehab gjorde att klartecken gavs redan nu.

Andersson målskytt direkt i comeback

Det blev också en mycket glädjande comeback när hon precis i matchens slutskede kunde göra 6-1, vilket blev slutresultat.
– Jag hade några chanser innan men det var riktigt skönt att få in ett mål precis före matchen tog slut. Tycker vi totalt sett gjorde en bra match och en bättre insats än mot Falköping senaste. Vi har ledningen egentligen hela matchen och spelar bra. Vi visste att vi var tvungna att vara mer på hugget och inte släppa till något, något vi gör bra idag. Det är roligt när varje match vi spelar gäller någonting när det är en jämn serie. Ingen av oss är van att förlora riktigt sett till tidigare säsonger, så ett oavgjort resultat känns lite som en förlust, därför extra roligt att göra en bra match idag, analyserar Cornelia.

Westbo United DFF – IF Elfsborg 1-5 (0-3)

Mål: 0-1 Vanesa Lopez 5′, 0-2 Mathilda Ståhlbom Karlsson 19′, 0-3 Vanessa Lopez 22′, 0-4 Sara Jardving 51′, 1-4 52′, 1-5 Ellen Larsson 72′, 1-6 Cornelia Andersson 90′

Startelva: Rebecka Wikander (mv), Fanny Johansosn, Vanessa Lopez, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Tilda Broden, Johanna Kalinskij Köhlquist, Ida Backlund, Sara Jardving
Ersättare: Tuva Janheden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Cornelia Andersson, Evelina Brink, Saga Andersson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer