220609 Elfsborgs spelare jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i DM - Cupen mellan Elfsborg och IFK Örby den 9 juni 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0193

Skön seger inför uppehållet

Publicerad: 2022-06-23 21:05

Elfsborgs sista match innan sommaruppehållet slutade med en härlig seger på bortaplan mot Bankeryd. 

Det har varit en fin säsong hittills för IF Elfsborgs damlag, men det har också visat sig vara det tuffaste motståndet också hittills. Dagen före midsommarafton tog Elfsborg bussen till Bankeryd och Furuvik i den sista matchen inför sommaruppehållet, och det skulle bli en riktigt bra avslutning inför lite ledighet. Elfsborg tog ett grepp om matchen när Sara Jardving gjorde mål redan efter fem minuter. En fin ledning att bygga vidare på och i 17′ minuten ökade Jardving till 2-0. Tio minuter senare ökade Ellen Larsson på till 3-0 och Elfsborg hade då en komfortabel och stabil ledning att bygga vidare på. 

Bankeryd kom sedan ut i andra halvlek och ville göra allt för att jaga ikapp vilket också till viss del lyckades. I 51′ minuten reducerade Bankeryd men det gjorde inte att Elfsborg darrade nämnvärt. Istället ökade Mathilda Ståhlbom Karlsson till 4-1, men bara minuter senare kunde Bankeryd reducera än en gång. Oavsett det var Elfsborg aldrig nära att tappa matchen och därefter kunde Cornelia Andersson göra 5-2 och därefter Vanessa Lopez till 6-2. Bankeryd fick dock säga sista ordet när de satte slutresultatet till 6-3. 

Elfsborg går nu på uppehåll och nästa seriematch är den 14 augusti mot Mariedals IK. 

Bankeryds SK – IF Elfsborg 3-6 (0-3)

Mål: 0-1 Sara Jardving 5′, 0-2 Sara Jardving 17′, 0-3 Ellen Larsson 29′, 1-3 51′, 1-4 Mathilda Ståhlbom Karlsson 66′, 2-4 69′, 2-5 Cornelia Andersson 79′ , 2-6 Vanessa Lopez 90′, 3-6 90′

Startelva: Rebecka Wikander (mv), Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Linn Sångberg, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Saga Andersson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Ida Backlund, Sara Jardving

Ersättare: Tuva Janheden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Vanessa Lopez, Cornelia Andersson, Tilda Broden

Huvudpartners Officiella sportleverantörer