220617 Elfsborgs Gustav Henriksson under träningsmatchen i fotboll mellan Elfsborg och Helsingborg den 17 juni 2022 i Kinna. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0196

Gustav Henriksson laddad inför återstarten

Publicerad: 2022-06-25 14:13, Uppdaterad 2022-06-25 14:14

Under måndagskvällen är det åter dags för allsvensk fotboll. Då tar IF Elfsborg emot Varbergs BoIS hemma på Borås Arena.
– Det ska bli väldigt kul, säger Gustav Henriksson.

Efter en tids sommaruppehåll drar allsvenskan åter igång för IF Elfsborg under måndagen. För Gustav Henrikssons del har det dock varit ett längre uppehåll än så, på grund av skada. Men nu är han fullt matchredo igen.

– Jag tycker det börjar kännas bra igen. Jag har fått några veckor träning i mig, och så 90 sköna minuter mot Helsingborg i träningsmatchen där vi dessutom vann. Så jag känner mig verkligen på banan igen, vilket är kul. Det var en lång skadeperiod, säger han.

Hur ska det bli att kliva in i allsvenskan igen?

– Jag känner mig redo för det. Jag spelade i stort sett alla matcher i cupen inför säsongen och det kändes bra. Jag vet vad som krävs där, och jag känner att jag är redo för det. Det ska bli väldigt kul.

En bra känsla upplever han också att det är i laget inför matchen.

– Det känns bra. Vi har haft några bra veckor ihop efter ledigheten, och hade några dagar i Varberg. Det känns som att vi är på gång. Det var en helt okej första halva men vi siktar högre och det är vi taggade för. Nu har vi Europaspel också i sommar, så vi har mycket att se fram emot, säger Gustav Henriksson.

Vad tror du väntar på måndag?

– Varberg är ett tufft och hårt jobbande lag, och det är aldrig några lätta matcher mot Varberg. Det kommer bli en tuff match men vi siktar givetvis på att ta tre poäng.

Något han också är spänd inför är att åter igen få spela fotboll framför supportrarna.

– Det känns jättebra. Det är det som är halva grejen med fotboll, att få spela framför och för publiken och med allt vad det innebär. Jag ser väldigt mycket fram emot det, avslutar Gustav Henriksson.

IF Elfsborg–Varbergs BoIS sparkas igång klockan 19.00 på måndagskvällen. Läs om allt inför födelsedagsmatchen här!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer