220417 Elfsborgs André Ibsen Rømer under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Värnamo den 17 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0177

IF Elfsborg förlänger med André Römer

Publicerad: 2022-07-01 12:01, Uppdaterad 2022-07-01 12:02

IF Elfsborg är överens med André Römer om en kontraktsförlängning som sträcker sig över säsongen 2025.

– Jag är såklart jätteglad, det var en no-brainer för mig, säger André Römer.

André Römer kom till IF Elfsborg från danska Randers FC i början av 2021, och blev snabbt en självklar pusselbit i lagbygget under sin första säsong – något det faktum att han startade imponerande 27 av 30 allsvenska matcher vittnar om. Även hittills i år har han ett närmast fläckfritt startprotokoll bortsett från den senaste matchen på Borås Arena mot Varbergs BoIS.

I juli 2021 gjorde Römer sitt första allsvenska mål när han satte dit en straff mot Örebro SK som gav ledning med 1–0, i en match som slutade med en 2–1-seger. Det var även Römer som levererade det nervbitande segermålet mot GIF Sundsvall i premiären av Svenska Cupen-gruppspelet i början av året när han sköt in 3–2 i den 93:e minuten bara sekunder innan matchen blåstes av.

– Jag tycker jag har varit bättre den här säsongen än vad jag var förra, och jag hoppas att både jag och laget kan öka ytterligare en nivå så vi kommer hela vägen upp till toppen av ligan, säger Römer.

Kolla in intervjun med André

Nu står det alltså klart att André Römer förlänger med IF Elfsborg över säsongen 2025.

– Jag trivs riktigt bra här och har bra lagkamrater. Frun har fått jobb och barnen trivs i förskolan. Vi har det jättebra, säger Römer.

– André har visat sedan första dagen han kom hit varför vi så gärna ville få honom till IF Elfsborg då han har växt ut till en av Allsvenskans bästa spelare i sin position och varit en självklar spelare i vår startelva. Han har förmedlat i våra diskussioner att han trivs väldigt bra med familjen i Borås och därför känns det väldigt bra att vi nu kunnat förlänga hans avtal till säsongen 2025 ut, säger klubbchef Stefan Andreasson.

– När André kom till IF Elfsborg bidrog han direkt, både på och utanför och utanför planen. Han har sedan fortsatt utveckla sig och har blivit en viktig spelare och ledare för oss framåt och för lagbyggets stabilitet och balans, säger manager Jimmy Thelin.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer