220417 Elfsborgs Sveinn Gudjohnsen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Värnamo den 17 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0177

Vinst i återstarten av U21

Publicerad: 2022-07-19 20:08

Det var två kära återseenden i den gulsvarta tröjan när U21 Allsvenskan återupptog seriespelet på tisdagseftermiddagen.

Efter ett rätt långt uppehåll i U21 Allsvenskan var det dags match igen för IF Elfsborg, denna gång mot Utsiktens BK. Elfsborg kom till start med ett starkt lag där det var ett kärt återseende av två hemvändare i Niklas Hult och Sebastian Holmén som startade matchen.

Det blev också en rätt rafflande start på matchen när Utsikten tog ledningen bara minuter in, men Elfsborg repade snabbt mod och kvitterade genom Besfort Zeneli. Sedan tog Elfsborg ett bra grepp genom att ta ledningen genom Sveinn Aron Gudjohnsen och öka ledningen genom Ahmed Qasem innan halvtidsvilan. I paus gjordes sedan sju byten med tanke på A-lagets Europamatch mot Molde i veckan, och U-truppspelare kom in och fick fortsätta. Utsikten roterade inte lika mycket och stod för en bra halvlek och kunde reducera, men närmre än så kom de inte. Matchen slutade därmed 3-2 och en vinst för Elfsborg.
– Det var en match där värmen idag spelar rätt stor roll, det märktes att det påverkade spelet. De tog ledningen direkt men vi hann knappt reagera utan kunde kvittera direkt istället. Sedan tar vi ett bra grepp om matchen med två mål. När vi gör många byten i paus blir det nästan som två olika halvlekar. Utsikten gör det bra samtidigt som vi är lite ihåliga, men vi vinner och tar tre poäng, säger tränare Victor Salwén.

Såväl Niklas Hult som Sebastian Holmén spelade därmed 45 minuter i sina comebacker, men med insatser som lovade gott.
– De såg bra ut och det var roligt att få se dem på planen igen. Båda står för bra insatser i matchen, avslutar Salwén.

IF Elfsborg – Utsiktens BK 3-2 (3-1)

Mål: 0-1, 1-1 Besfort Zeneli, 2-1, 3-1 Ahmed Qasem, 3-2

Startelva: Hakon Rafn Valdimarsson (mv), Gustaf Lagerbielke, Maudo Lamine Jarjué, Sebastian Holmén, Sveinn Aron Gudjohnsen, Michael Baidoo, Oscar Aga, Ahmed Qasem, Niklas Hult, Besfort Zeneli, Noah Söderberg

Ersättare: Stefan Ceganjac, Adam Johansson, Amer Jusic, Arian Sawsani, Filip Persson, Isaac Antonsson, Theo Lind