220728 Sebastian Holmén of Elfsborg during the UEFA Conference League match between Elfsborg and Molde on July 28, 2022 in Borås. Photo: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0205

Sebastian Holmén ser fram emot allsvensk hemmadebut

Publicerad: 2022-07-30 14:07

Under söndagen tar IF Elfsborg emot BK Häcken i Allsvenskan hemma på Borås Arena. Då väntar Sebastian Holméns första allsvenska match på hemmaplan.
– Det ska bli skitroligt, säger han.

De första minuterna i Elfsborgströjan sedan återkomsten gjorde han i bortamatchen mot Molde. Därefter har det blivit spel såväl borta mot Kalmar FF i Allsvenskan som i torsdagens Molde-retur.

– Det känns jättebra att återigen spela i IF Elfsborg. Det var också skönt att matcherna i stort sätt var igång när jag skrev på, så att det inte blev någon lång väntan på att få spela. Sedan kändes det i och för sig lite så, att det var längre väntan än det faktiskt var. Det var framför allt häftigt att i torsdags få kliva ut på Borås Arena framför våra fans. Så det känns jättebra. Sedan är det resultaten som ska vända också så kommer det kännas ännu bättre, säger Sebastian Holmén.

Och nu väntar ytterligare en match hemma på Borås Arena. Den här gången den första i allsvenskt sammanhang.

– Det är väl lite samma fina känsla. Att få spela hemma på Borås Arena framför våra supportrar och den här matchen kanske förhoppningsvis lite mer folk. Sedan är det dessutom en toppmatch, Häcken har varit otroligt bra i år. Så det ska bli skitroligt att få gå ut där igen, och förhoppningsvis också ta en allsvensk seger.

Hur tycker du att det känts så här långt för din del?

– Jag tycker att det har känts bra och att jag hittat in i det ganska snabb. Sedan är det fortfarande lite att lära känna alla på fotbollsplanen. Man har lärt känna alla i omklädningsrummet, men på fotbollsplanen är det mer att lära sig. Hur de rör sig och hur de vill ha bollen, till exempel. Det är mycket som spelar in. Annars känns det bra. Fysiskt tycker jag också att det gått bra, men man känner att man har en liten bit kvar innan 100 procent fysisk matchform, säger han.

Vad tror du väntar under söndagen?

– Förhoppningsvis en match där vi får bestämma ganska mycket, en match där vi får igång vårt spel och hotar dem. Vi ska fortsätta med försvarsspelet som vi ändå haft de sista två matcherna där vi gör mycket bra saker. Får vi också igång anfallsspelet och lyckas banka dit bollen ska det nog gå vägen. Jag tror att det blir en bra match och en rolig match att titta på för publiken, avslutar han.

IF Elfsborg–BK Häcken har avsparkstid klockan 15.00 under söndagen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer