210724 Elfsborgs spelare svalkar sig i bevattnings vattnet under fotbollsmatchen i P19 Allsvenskan Södra mellan Elfsborg och Mjällby den 24 juli 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0106

Andra raka krysset för U19

Publicerad: 2022-08-13 16:58

I värmen i Malmö knep Elfsborg en poäng mot MFF.

Elfsborg åkte till Malmö på lördagen för match i högsommarvärmen när Malmö FF tog emot på Åhus IP. Det blev en tuff drabbning mot ett hemmalag som flyttade boll på ett bra sätt, men Elfsborg försvarade sig också riktigt bra. Trots att hemmalaget har mycket boll fick gästerna försvara sig mycket hela matchen igenom, men anfallsspel blev det inte jättemycket att tala om.

Chanser fanns det men matchen förblev mållös och Elfsborg knep därmed en poäng i värmen.
– Vi hade det kämpigt idag där vi fick jaga boll matchen igenom egentligen. När vi vann bollen fick vi inte direkt till något tryck och hade svårt att skapa något för att hota, men killarna kämpar väldigt bra, är lojala och gör allt de kan idag, säger tränare Victor Salwén.

Elfsborg har därmed poäng i båda matcherna efter sommaruppehållet, något som laget tar med sig framgent.
– Mot Sirius var vi värda poäng, kanske mer än den vi fick, men idag så får vi vara väldigt nöjda med en poäng. Vi tar en match i taget, avslutar Salwén.

Nästa match spelas på fredagen 19 augusti klockan 15:30 mot Halmstads BK.

Malmö FF – IF Elfsborg 0–0(0–0)

Startelva; Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Carl Mauritzson, Arian Sawsani, Youssef Khaked
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Hampus Hagvall, Theo Eliasson, Yamin Souayeh, Noah Norden, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners Officiella sportleverantörer