Välkommen Timothy Noor Ouma!

Publicerad: 2022-08-24 13:15, Uppdaterad 2022-08-24 13:21

IF Elfsborg är överens med Nairobi City Stars FC i kenyanska Premier League om en övergång för mittfältaren Timothy Noor Ouma, som direkt ansluter till truppen. Timothy har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen 2026 ut.

Under gårdagen anlände Timothy, som även går under smeknamnet ’Babu’, till Sverige och Borås från Kenya. Han är både glad och lättad över att äntligen vara på plats efter en lång process.

– Det känns fantastiskt att vara här! Allt är nytt för mig – men arenan och omgivningarna här är väldigt bra. Nu ser jag fram emot att träffa mina nya lagkamrater, säger Timothy.

Den 18-årige kenyanen inledde karriären i Laiser Hill Academy. Han värvades sedan till Nairobi City Stars där han under den gångna säsongen noterades för 7 mål och 8 assist på 29 starter.

Timothy gjorde under 2021 även två framträdanden i den kenyanska landslagströjan under det afrikanska kvalspelet till VM och debuten blev mot Uganda i en match som slutade 1–1. Det andra inhoppet skedde mot Rwanda, där Kenya segrade med 2–1. Under landslagssamlingen träffade Timothy även tidigare Elfsborgsspelaren Joseph Okumu.

– Jag kallades in på kort varsel i U20, men fick inte chansen att spela. Samma år fick jag istället spela i seniorlaget, och där spelade jag med Joseph Okumu. Han berättade om Elfsborg för mig, och sa att det är en bra förening och ett bra lag att spela i, säger Timothy.

Inför resan till Sverige har Timothy sett till att följa IF Elfsborg och skapa sig en inledande uppfattning om lagets spelstil, och han gillar det han hittills sett.

– Jag har sett några matcher Elfsborg spelat och tycker det ser bra ut. Jag har alltid velat spela i Europa och gillar lagets spelstil. Jag är imponerad av spelarna, och tror att jag kommer passa in bra här, säger han.

Timothy ansluter direkt till IF Elfsborgs trupp och kommer att spela i tröja nummer 16. Senast i ligaspel med Nairobi City Stars har han växlat mellan att spela centralt offensivt eller som ytter.

– Jag är duktig på att hålla, kontrollera och fördela bollen, säger Timothy.

Avslutningsvis summerar Timothy vad han har för förhoppningar och personliga mål inom den närmsta tiden hos IF Elfsborg.

– Mitt personliga mål är att ta plats i startelvan så snabbt som möjligt.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Timothy är en spelare som vi följt under en längre tid och som vi nu är väldigt glada att hälsa välkommen till IF Elfsborg. Efter en bra dialog med Nairobi Stars och en stark vilja från Timothy att komma till IF Elfsborg så köps nu Timothy loss från Nairobi Stars och har skrivit på ett kontrakt som gäller till säsongen 2026 ut. Nu ser vi framemot att fortsätta utveckla honom som spelare och person.

Manager Jimmy Thelin

– Timothy är en spelare som passar den profil vi letar efter väl. Han är kraftfull, snabb, genombrottsstark, har en bra karaktär och har redan vid en ung ålder erfarenhet av såväl A-lagsfotboll samt landslagsmeriter genom två matcher för Kenya i deras VM-kval.

Timothy Ouma
Född: 10 juni 2004
Position: Mittfältare
Längd: 183 cm
Tidigare klubbar: Laiser Hill Academy, Nairobi City Stars

Bildspel

Samtliga bilder är OK att använda i media. Ange: Foto: IF Elfsborg

Huvudpartners Officiella sportleverantörer