220814 Elfsborgs Emmanuel Boateng och IFK Norrköpings Jacob Ortmark under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och IFK Norrköping den 14 augusti 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0207

Emmanuel Boateng: ”Varje match är viktig”

Publicerad: 2022-08-29 11:53

På måndagskvällen ställs IF Elfsborg mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Emmanuel Boateng känner att formen är stigande och hoppas på en efterlängtad trepoängare.
– Vi tror på oss själva, säger han.

För snart ett år sedan blev Emmanuel Boateng klar för spel i IF Elfsborg. Och under den här säsongen har han verkligt blommat ut till en viktig pusselbit i manager Jimmy Thelins bygge.

– När jag kom där var det inte enkelt. Ett nytt land och skadeproblem med baksida låret. Men i år känner jag mig väldigt bra i kroppen och spelar bra fotboll. Jag är väldigt glad här och alla är väldigt snälla mot mig, jag har inte något emot någon. Det är en bra plats. Nu måste jag dock fortsätta jobba hårt. Jag trivs med att spela fotboll här och det är viktigt att känna så.

IF Elfsborg jagar nu, efter flertalet oavgjorda matcher i rad, en seger i Allsvenskan. I den förra omgången spelade man 1–1 borta mot IFK Värnamo.

– Poängen i sig borta mot ett IFK Värnamo i gott slag är bra. Sedan är det tyvärr så att vi släpper in ett väldigt tidigt mål och får jaga därefter. Men vi skapar många bra chanser och spelar bra. Och det i sig pushar oss till nästa match att fajtas ännu hårdare. Det får oss att vilja ännu mer, säger Boateng som känner att lagets form är stigande:

– Det blir bättre och bättre. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka och vi är redo för nästa match. Vi behöver slipa på några detaljer. Vi måste sätta dit lägena när vi får dem och så ska vi se till att vår motståndare inte får hål på oss.

Och nästkommande uppgift är bortamöte med Djurgården under måndagskvällen.

– Varje match är viktig. Vi mötte dem hemma i maj och spelade 0–0 och nu är vi ute efter segern. Vi måste gå ut och visa upp det vi är bra på, fajtas hårt, sätta dit bollen och hålla tätt bakåt. Djurgården är ett bra lag, men det är vi också och vi ska tro på oss själva. Kan vi få till det här och kriga stenhårt kan vi åka därifrån med alla tre poäng, avslutar Emmanuel Boateng.

Djurgårdens IF–IF Elfsborg startar 19.10 under måndagskvällen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer