220904 Elfsborgs Andre Ibsen Rømer under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Malmö FF den 4 september 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0213

André Römer: ”En fantastisk känsla”

Publicerad: 2022-09-10 15:57

André Römer var den som satte dit avgörande 3–2 hemma mot Malmö FF senast. Nu hoppas han att segern ger en viktig boost inför fortsättningen.
– Det ger oss en tro på att vi är så bra som vi känner att vi är, säger han.

IF Elfsborg tog en efterlängtad seger hemma på Borås Arena i söndags. Malmö FF besegrades med 3–2 efter två mål från Michael Baidoo och slutligen avgörande 3–2 från André Römer.

– Det var en ganska jämn match, och mycket fram och tillbaka. Vi kunde ha gjort både två och tre mål i den första halvleken, men fick vara glada över ett (Michael Baidoos straffmål). Sedan får de göra två lite för lätta mål och vi hamnar åter igen i ett läge där vi måste försöka ta oss tillbaka. Vi visar ett otroligt stort mod och en bra inställning i det läget, i och med den perioden vi varit i. Men vi trodde på det stenhårt och till och med efter 2–2 så ville vi gå för det. Vi firade inte det för mycket utan vi ville mer, säger André Römer.

Och mer blev det. André Römer satte fram foten på en hörna och styrde vackert in segermålet till 3–2.

Hur var känslan på slutsignal?

– Helt otrolig. Att vinna fotbollsmatcher är den bästa känslan som finns. Det var längesedan nu och förhoppningsvis kan vi bygga vidare från det här och ha lämnat den perioden bakom oss. Vi har varit på rätt väg i många matcher, gjort ganska bra insatser men inte fått till det tillräckligt. Nu fick vi äntligen det och det känns fantastiskt.

Vad säger du om ditt mål?

– Skönt att äntligen sätta dit ett mål. Jag har inte gjort det sedan cupen inför säsongen så det var kul att också kunna bidra på det sättet. Ett speciellt mål, både jag och min motståndare trodde nog att de framför oss skulle ta den, men det gällde att vara med där bakom. Sedan kanske bollen träffade min fot mer än min fot träffade bollen, säger han och skrattar.

Nu väntar GIF Sundsvall på bortaplan under söndagen. En ny trepoängare är i sikte.

– Segern senast ger laget självförtroende och en tro på att vi är så bra som vi känner att vi är. Nu har vi slagit ett av landets bästa lag och förhoppningsvis ger det nytt självförtroende. Vi gör mycket rätt saker, men vi måste fortsätta jobba hårt och göra det vi ska för att ta tre poäng.

Vad tror du väntar i Sundsvall?

– Förhoppningsvis är det en match vi dominerar. Men det viktigaste är tre poäng. Vi måste ha poäng för att kunna börja klättra i tabellen så det är det vi är där för. Självklart vill vi spela fin och bra fotboll, men jag spelar hellre dåligt och tar tre poäng än tvärtom.

GIF Sundsvall–IF Elfsborg startar 15.00 på söndagen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer