Storseger i U21 Allsvenskan

Publicerad: 2022-09-13 20:47

Senaste lagen möttes blev det oavgjort, denna gång slutade matchen med klar seger till Elfsborg. 

Elfsborg kom till U21-matchen mot Örgryte med ett tämligen välmeriterat lag sett ur U21-sammanhang. Flertalet A-lagsspelare förstärkte truppen i den sista grundseriematchen för säsongen. Vid en seger skulle Elfsborg ha möjlighet att i sista omgången knipa andraplatsen, men tredjeplatsen i serien och SM-slutspel har sedan en tid varit klart. Nu stod Örgryte IS för motståndet men tabellfyran skulle få en ordentlig holmgång mot sig.

Med tanke på alla de A-lagsspelare som förstärkt laget var det också en hunger och iver i att visa upp sig. Elfsborg hade offensiv kvalitet i laget och det skulle visa sig tämligen omgående. Första halvlek blev mer eller mindre en ren och skär uppvisning i hur offensiv fotboll skulle spelas. Första målet gjorde Ahmed Qasem, därefter kunde Rasmus Alm, Oscar Aga, Sveinn Gudjohnsen och Jacob Ondrejka göra varsitt mål. Alla i första halvlek – något som inte riktigt hör till vanligheten.

Därmed har Elfsborg nu tagit 27 poäng på 13 matcher när det bara återstår en, i nästa omgång mot Skövde AIK.

IF Elfsborg – Örgryte IS 5–0 (5–0)

Mål: 1–0 Ahmed Qasem, 2–0 Rasmus Alm, 3–0 Oscar Aga, 4–0 Sveinn Gudjohnsen, 5–0 Jacob Ondrejka

Startelva: Alex Rahm (mv), Amer Jusic, Adam Johansson, Stefan Ceganjac, Jacob Ondrejka, Sveinn Aron Gudjohnsen, Oscar Aga, Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Rasmus Alm, Besfort Zeneli
Ersättare: Filip Persson, Youssef Khaked, Noah Norden, Theo Lind, Otto Gustafsson, Arian Sawsani, Malte Wester

Huvudpartners