220410 Elfsborgs Lukas Paulsén jublar med Theo Eliasson och Enzo Andren efter 2-0 under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Härlig seger mot BK Häcken

Publicerad: 2022-09-18 19:33

Efter två förluster kom Elfsborg upp i vinnarspåret igen efter en stark andra halvlek mot BK Häcken. 

Elfsborg kom till spel med två raka uddamålsförluster i P17 Allsvenskan. Först mot Helsingborgs IF på hemmaplan och senast mot IFK Göteborg på bortaplan. Nu var det dags för match mot BK Häcken på Borås Arena 2, en match som skulle visa sig bli en bra sådan för hemmalaget. Det var en jämn och tajt drabbning där det fanns chanser åt båda håll – men det förblev mållöst in i halvtidsvilan. I andra halvlek skulle det sedan bli mer händelser att rapportera om. 

När matchen var cirka timman gammal kunde Elfsborg äntligen få hål på målnollan när Lukas Paulsén satte 1-0. Drygt en kvart senare ökade Elfsborg till 2-0 genom Enzo Andren och med tre minuter kvar kunde Isak Edman göra 3-0. 

Därmed var det tre härliga poäng som gjorde att Elfsborg fortsatt är på en andraplats i serien när det återstår fem matcher av serien. Nästa match är mot Lunds BK den 2:e oktober på bortaplan. 

IF Elfsborg – BK Häcken 3-0 (0-0)

Mål: 1-0 Lukas Paulsén 57′, 2-0 Enzo Andren 76′, 3-0 Isak Edman 87′

Startelva: Lukas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Hari Bajrektarevic, Frode Aronsson, Viktor Nylén, Isak Edman, Gottfrid Rapp, Lukas Paulsén, Enzo Andren, Felix Älverdal, Elijas Gunnergård
Ersättrare: Hannes Bäck (mv), Ahmed Abdumusa, Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Leo Östman, Abdifatah Mohamed Muse, Mateusz Zawilski

Huvudpartners Officiella sportleverantörer