210803 Elfsborgs Amer Jusic under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellersta mellan Elfsborg och Varberg den 3 augusti 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0108

Andraplats i U21 Allsvenskan

Publicerad: 2022-09-20 23:59

Sent avgörande mot Skövde AIK gav andraplats i U21 Allsvenskan 2022.

På tisdagen var det dags för den sista seriematchen i U21 Allsvenskan när IF Elfsborg ställdes mot Skövde AIK på bortaplan. Ett Skövde som kämpat hårt under säsongen i serien och fått ihop åtta poäng, men där Elfsborg vid seger skulle ha möjlighet att gå upp på en andraplats i serien – något som också skulle bli verklighet efter ett sent avgörande. Men det började riktigt bra efter en stark första halvlek.

Elfsborg kom med ett starkt men mixat lag mellan A-lagsspelare och U-truppspelare och tillsammans tog de ett rejält grepp om matchen. Det dröjde fram till 27′ minuten innan målnollan spräcktes, men då var det gästerna som satte bollen i nät genom Jacob Ondrejka. Om det inte vore tillräckligt bra med ett måls ledning i paus skulle det visa sig att att det skulle bli än bättre när Oscar Aga ökade ledningen i 44′ minuten. En fin ledning att ta med sig in i halvtidsvilan.

I andra halvlek skulle Skövde göra ett rejält försök att ge Elfsborg en match, vilket också blev realitet. I 67′ minuten skulle Elfsborgs utlånade spelare, Prince Isaac Kouame reducera och tolv minuter senare var det dags igen när Skövde kvitterade. En kalldusch, men Elfsborg gav inte upp. I slutet skulle det istället bli full utdelning när Amer Jusic satte in 3-2 till Elfsborg i 92′ minuten. I och med segern och tre poäng kunde Elfsborg peta ner IFK Göteborg till en tredjeplats i serien och därmed skaffa sig ett än bättre läge inför SM-slutspelet.

En strålande säsong i U21 Allsvenskan är därmed summerad där Elfsborg tog 30 poäng på 14 matcher med tio segrar och fyra förluster totalt. Elfsborg är nu vidare till SM-kvartsfinal och vi återkommer med mer information om SM-slutspelet när spelordningen är klar.

Skövde AIK – IF Elfsborg 2-3 (0-2)

Mål: 0-1 Jacob Ondrejka 27′, 0-2 Oscar Aga 44′, 1-2 Prince Isaac Kouame 64′, 2-2 77′, 2-3 Amer Jusic 93′

Startelva: Alex Rahm (mv), Amer Jusic, Maudo Lamine Jarjué, Jacob Ondrejka, Filip Persson, Gottfrid Rapp, Ludvig Richtner, Oscar Aga, Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Malte Wester
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Stefan Ceganjac, Enzo Andren, Youssef Khaled, Theo Lind, Arian Sawsani

Huvudpartners