Målrik match i förlust mot AIK

Publicerad: 2022-09-24 16:33, Uppdaterad 2022-09-25 15:48

En målrik match slutade med förlust när AIK gästade Sjöbovallen. 

Elfsborgs U-trupp åkte till Sjöbovallen i Borås för match i den 21:a omgången av P19 Allsvenskan när AIK gästade. Ett AIK som låg på en tredjeplats ställdes mot ett hemmalag som jagade alla poäng man kunde få, i jakten på att undvika jumboplatsen. Det skulle visa sig vara svårt denna lördag.

Det började dock väldigt bra när Isaac Antonsson satte in 1–0 redan efter nio minuter, men kvitteringen kom bara några minuter senare. När halvtimman var spelad tog även AIK ledningen och kunde ha med sig övertaget in i halvtidsvilan. Elfsborg hade inte gett upp, fick ett grepp och kunde kvittera en bit in i andra halvlek genom Youssef Khaled. Dock skulle glädjen inte vara särskilt länge denna gång då AIK gjorde två snabba mål återigen. Isaac Antonsson reducerade ytterligare en gång, men sista ordet fick AIK som satte 5–3 i Elfsborgsmålet.

Förlusten var därmed ett faktum vilket gör att Elfsborg nu har två förluster i serien. Fem matcher återstår av säsongen och laget får nu fokusera på kommande uppgift – nämligen Östers IF kommande helg i Borås.

IF Elfsborg – AIK 3–5 (1–2)

Mål: 0-1 Isaac Antonsson 7′, 1–1 17”, 1–2 29′, 2–2 Youssef Khaled 55′, 2–3 60′, 2–4 61′, 3–4 Isaac Antonsson 63′, 3–5 83′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Malte Wester, Isaac Antonsson, Filip Persson, Theo Lind, Noah Norden, Youssef Khaled
Ersättare: Hannes Bäck (mv), Carl Mauritzson, Isak Edman, Viktor Nylén, Frode Aronsson, Calle Svensson Lillvik

Huvudpartners Officiella sportleverantörer