220925 Skultorps Ebba Kindbom och Elfsborgs Johanna Kalinski Köhlqust under fotbollsmatchen i Div 2 Mellersta Götaland mellan Elfsborg och Skultorp den 25 september 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0221

Kryss i toppmatchen mot Skultorp

Publicerad: 2022-09-25 19:59, Uppdaterad 2022-09-25 22:16

Det blir en riktigt seriefinal kommande vecka då Elfsborg tappade poäng i matchen mot Skultorps IF. 

Denna höstlika söndag var det säkert många som var glada över att matchen var förlagd i Rydahallen. Elfsborg ställdes mot Skultorps IF i den tredje sista omgången at serien, ett lag som också haft toppkänning hela säsongen och nu låg på en fjärdeplats, bara sex poäng bakom Elfsborg. Det skulle också visa sig att det var en toppmatch denna söndag då gästerna bjöd upp till riktigt kvalitativt motstånd.

Första halvlek blev en hel del ställningskrig i där Elfsborg ville äga mycket boll men samtidigt ställa om snabbt. Skultorp låg bra i sina positioner och kunde försvara sig på ett bra sätt och försökte nyttja sina fasta situationer. Det var också en hörna som ställde till det för Elfsborg i första halvlek. Efter den inslagna hörnan nickades bollen mot Elfsborgsmålet där bollen tippades, men istället för över ribban gick den i ribban och ut. Där stod en Skultorpsspelare och nickade in ledningsmålet, vilket också var första halvleks enda mål.

I andra halvlek kom Elfsborg ut fulla av energi och visade tämligen omgående att matchen inte var avgjord. Hemmalaget försökte komma runt och göra det snabbt och det var just på en omställning som kvitteringsmålet skulle komma. Cornelia Andersson drog iväg på vänsterkanten och satte en perfekt genomskuren passning in i banan som friställde Linda Westberg Carlsson – som inte gjorde några misstag. Därmed 1-1 redan i 52′ minuten. Känslan var att Elfsborg fick ett litet momentum och skapade fler chanser, bland annat ett ribbskott, men istället var det återigen Skultorp som tog ledningen. På en frispark lyftes bollen in mot straffområdet där bollen studsade lite flipper innan den gick in i mål. Nytt underläge var inte enligt planen.

Istället fick Elfsborg fortsätta jaga och utdelningen skulle komma och även den på en fast situation. Sara Jardvings högerhörna var perfekt till Johanna Kalinskij Köhlquist som knoppade in 2-2. Fler mål blev det inte och Elfsborg fick därmed endast en poäng. Det gör att Falköpings KIK kunde komma upp på samma poäng, men Elfsborg bättre målskillnad och fortsatt etta – men nästkommande vecka blir extra nervös då just Falköping står för motståndet mot Elfsborg i den näst sista omgången.

IF Elfsborg – Skultorps IF 2-2 (0-1)

Mål: 0-1 33′, 1-1 Linda Westberg Carlsson 52′, 1-2 69′, 2-2 Johanna Kalinskij Köhlquist 79′

Startelva: Rebecka Wikander (mv), Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Tea Skoglund, Ida Backlund, Sara Jardving
Ersättare: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Wilda Johansson, Vanessa Lopez, Lova Mobaeck, Ebba Johansson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer