Välkommen Buhari!

Publicerad: 2022-09-27 14:10, Uppdaterad 2022-10-09 13:56

IF Elfsborg är överens med Plateau United i den nigerianska högstaligan om en övergång för försvararen Buhari Ibrahim, som ansluter till truppen direkt. Ibrahim har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig säsongen 2026 ut.

Buhari anlände till Borås under gårdagen, och det var minst sagt en lättnad för honom att vara på plats efter att ha väntat sedan i somras.

– Jag är väldigt, väldigt glad över att vara här. Jag känner mig redo att äntligen sätta igång ordentligt, säger han.

Nigerianen, som fyller 21 år om en dryg vecka, har under tre säsonger i Plateau United imponerat. Den senaste säsongen visade sig särskilt framgångsrik då Buhari hjälpte klubben till en andra plats i tabellen och belönades med en kallelse till Nigerias landslag ’the Super Eagles’ till landslagssamlingen tidigare i somras.

– Min sista säsong i Plateau spelade jag 34 matcher i rad och gjorde 6 mål, sen kom kallelsen till landslaget vilket var som ett kvitto på mitt hårda jobb, säger han.

Utöver andraplatsen i den nigerianska högstaligan bidrog Ibrahim till att laget kunde stänga säsongen med hela 17 hållna nollor och endast 29 insläppta mål på 38 matcher i bagaget – och totalt sett noterades Ibrahim själv för hela 3049 spelade minuter i ligaspelet.

Buhari har naturligtvis även sett till att hålla ett öga på IF Elfsborgs matcher sedan flytten blev aktuell.

– Sedan jag skrev på kontraktet har jag varit ivrig för att komma till Sverige och Elfsborg. Jag har följt laget och haft lite extra koll på statistik av olika slag, avslutar Ibrahim.

Klubbchef Stefan Andreasson

– Vi är mycket nöjda med att kunna attrahera en spelare av Ibrahims kaliber och potential, och ser framemot att fortsätta utveckla honom som person och spelare.

– Vi kom överens med Plateu United och Ibrahim Buhari innan vårt transferfönster stängde den 11/8 och sedan har det varit en väntan på arbetstillståndet som nu är klart.

Manager Jimmy Thelin

– Ibrahim är en stor, kraftfull och atletisk försvarare med en bra passningsfot och en bra blick för spelet, Ibrahims timing och atletiska förmåga gör honom till ett stort hot på offensiva fasta situationer vilket visat sig genom ett bra målfacit i ligaspelet, detta sammanvägt gör att Ibrahim är en profil som vi tror kommer passa oss bra för framtiden.

Buhari Ibrahim
Född: 8 oktober 2001
Ålder: 20 år
Längd: 190 cm
Position: Försvarare
Tidigare klubbar: Plateau United

Bildspel

Samtliga bilder OK att använda i media. Ange: Foto: IF Elfsborg

Huvudpartners