220928 Elfsborgs spelare jublar efter 1-1 under kvartsfinalen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Helsingborg den 28 september 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0222

Elfsborg till SM-semifinal

Publicerad: 2022-09-28 19:59, Uppdaterad 2022-09-28 20:00

Härlig vändning i andra halvlek resulterade i SM-semifinalplats i U21 Allsvenskan. 

Onsdagskvällen på Borås Arena var en kväll i höstens tecken med stundom regn, blåst och kyla – men vad gör det när Elfsborg kunde stå för en bra prestation och avancera vidare i SM-slutspelet i U21 Allsvenskan. Hemmalaget kom till spel med en hel del erfarenhet från A-laget, så även Helsingborg nu när det landslagsuppehåll i serien.

Det skulle också bli en jämn drabbning där det var gästerna som tog ledningen i första halvlek. I paus var det underläge för hemmalaget som direkt ville ut och jaga ikapp en kvittering. Chansmässigt hade man lägen, spelmässigt var det inget tvivel om att hemmalaget skulle kunna komma ikapp och i 59′ minuten kunde Oscar Aga kvittera Helsingborgs ledning. Men Elfsborg nöjde sig inte där. Redan två minuter senare kunde Besfort Zeneli sätta bollen i nät och gulsvart hade därmed tagit ledningen.

Helsingborg försökte göra vad de kunde för att lyfta spelet, ställa om och jaga en kvittering – men istället var det Elfsborg som kunde sätta in ytterligare ett mål genom Carl Mauritzson.

SM-semifinalen kommer spelas den 4 oktober.

IF Elfsborg – Helsingborgs IF 3–1 (0–1)

Mål: 0–1, 1–1 Oscar Aga 59′, 2–1 Besfort Zeneli 61′, 3–1 82′

Startelva: Tim Rönning (mv), Stefan Ceganjac, Maudo Lamine Jarjué, Jacob Ondrejka, Oscar Aga, Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Isaac Antonsson, Kevin Holmén, Besfort Zeneli, Ludvig Richtner

Ersättare: Carl Josefsson (mv), Amer Jusic, Filip Persson, Adam Johansson, Theo Lind, Carl Mauritzson, Arian Sawsani

Huvudpartners