Ny förlust i P19 Allsvenskan

Publicerad: 2022-10-01 16:40

Det vill sig in i P19 Allsvenskan denna säsong. På lördagen inkasserades tredje raka förlusten när Öster var i Borås. 

Elfsborgs säsong i P19 Allsvenskan Södra har verkligen mer att önska resultatmässigt. Efter vinsten på bortaplan mot IFK Göteborg hade Elfsborg inkasserat två raka förluster. Mot Östers IF fanns en ny chans till poäng när Växjö-laget gästade Borås på lördagen, men det skulle inte bli några poäng för gulsvart.

Det var en tämligen jämn match där och första halvek där båda lagen försökte ta initiativ och skapa målchanser, och chanser fanns men det var Öster som skulle ta ledningen bara minuter före halvtidsvilan. Ett mentalt tungt mål då laget givetvis hellre gått till vila med oavgjort resultat.

I andra halvlek försökte Elfsborg jaga en kvittering, komma upp mer offensivt och på så sätt skapa en kvittering. Men istället för ett kvitteringsmål kunde Öster utöka ledningen med tjugo minuter kvar. Fler mål blev det inte och Elfsborg fortsatt utan att bryta förlustsviten. Nu väntar två raka seriematcher på bortaplan i Stockholm mot Täby och Djurgården, och där emellan ska Elfsborg ställas mot Norrby i DM.

IF Elfsborg – Östers IF 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 43′, 0–2 70′

Startelva: Carl Josfesson (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Isaac Antonsson, Filip Persson, Carl Mauritzson, Arian Sawsani, Calle Svensson Lillvik, Youssef Khaled
Ersättare: Lucas Söderberg (mv), Malte Wester, Lukas Paulsén, Hari Bajrektarevic, Theo Eliasson, Noah Norden

Huvudpartners Officiella sportleverantörer