221004 Elfsborgs Sveinn Aron Gudjohnsen jublar efter mål under semifinalen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Varberg den 4 oktober 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0225

SM-final väntar efter seger

Publicerad: 2022-10-04 20:33

Det vankas SM-final efter att Elfsborg besegrat Varbergs BoIS på tisdagskvällen i U21 Allsvenskan. 

Elfsborgs säsong i U21 Allsvenskan har varit riktigt bra där man kom på en andraplats, efter att i sista omgången petat ned IFK Göteborg till en tredjeplats. Det enda lag som var bättre var just dagens gäster, Varbergs BoIS. Att Elfsborg ville gå för finalplatsen rådde det inget tvivel om då det var ett starkt hemmalag som ställdes på Borås Arena, så även ett starkt gästande Varberg.

Hemmalaget visade tämligen omgående att det här var en match som de bara skulle vinna. Ett bra grepp kopplades från start och det gjorde det inte sämre att utdelningen kom tämligen snabbt heller. Niklas Hult, tillbaka efter skada, behövde bara tretton minuter på sig innan ledningsmålet satt i nät. Elfsborg fortsatte därefter och bara fem minuter senare kunde Jacob Ondrejka öka till 2–0. En stabil och trygg ledning att ta med sig in i paus.

När sedan andra halvlek drog igång blev det snabbt lite nerv. När Joel Sundström reducerade i 57′ minuten började matchen och initiativet svänga. Gästerna skapade ett par omställningar, men istället för kvittering kunde Elfsborg lyfta upp i banan och då gjorde Sveinn Gudjohnsen inga misstag. 3–1 i 64′ minuten vilket också blev slutresultat.

Tränare Victor Salwén var nöjd med matchens genomförande:

– Framför allt i första halvlek hade vi bra kontroll men det var en bra match. När de sedan gjorde 2–1 stod det och vägde lite och de hade några ”nästan-lägen”,  men efter att vi ökar till 3–1 så känns det som vi kontrollerar det bra igen. En bra match och nu laddar vi om inför finalen, säger Salwén.

SM-finalen kommer spelas på bortaplan oavsett vilken motståndare det blir mellan Östers IF och IF Brommapojkarna. Matchen kommer spelas den 11 oktober.

Det har varit problem med sändningen, vilket vi beklagar. Detta kommer att utredas för att det ej ska ske framgent. 

IF Elfsborg – Varbergs BoIS FC 3–1 (2–0)

Mål: 1–0 Niklas Hult 13′, 2–0 Jacob Ondrejka 18′, 2–1 57′, 3–1 Sveinn Gudjohnsen 64′

Startelva: Tim Rönning (mv), Maudo Jarjué, Jacob Ondrejka, Sveinn Gudjohnsen, Oscar Aga, Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Jeppe Okkels, Niklas Hult, Besfort Zeneli, Ibrahim Buhari
Ersättare: Alex Rahm (mv), Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Filip Persson, Youssef Khaled, Theo Lind, Adam Johansson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer