220410 Elfsborgs Gottfrid Rapp under fotbollsmatchen i P17 Allsvenskan Södra den 10 april 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0175

Rapp med nytt hattrick

Publicerad: 2022-10-05 20:52

Elfsborgs U17-lag ångar på. På onsdagskvällen blev det en ny seger med sex måls marginal.

Det är rejäl medvind i seglen för Elfsborgs U17-lag. Efter två raka segrar åkte gulsvart senast till Lund och vann med hela 8-2, det vill säga sex måls marginal. På onsdagen ställdes Elfsborg mot Gais och även denna gång blev det en ny storseger. Mycket tack vare att Gottfrid Rapp satte bollen i nät redan i den tredje minuten. Därefter var det en mer jämn drabbning där Elfsborg spelade en bra fotboll, men det dröjde till den 32′ minuten innan Rapp satte 2-0.

Tvåmålsledningen stod sig in i pausvilan men Elfsborg var på spelhumör och ville mer. Så även Gottfrid Rapp som gjorde ett hattrick i den senaste matchen, och i den 65′ minuten fullbordades hans hattrick även i denna match. Enzo Andren ökade på ledningen sju minuter senare och därefter gjorde Malte Wester två mål inom loppet av fyra minuter. 6-0 blev därmed slutresultatet och Elfsborg marscherar på bra i serien. Därmed har Elfsborg återtagit andraplatsen och har tre poäng tillgodo på Halmstad som utmanar om SM-semifinalplatsen. Tre matcher återstår nu och härnäst väntar Kalmar på bortaplan redan på lördag.

IF Elfsborg – GAIS 6-0 (2-0)

Mål: 1-0 Gottfrid Rapp 3′, 2-0 Gottfrid Rapp 32′, 3-0 Gottfrid Rapp 65′, 4-0 Enzo Andren 72′, 5-0 Malte Wester, 6-0 Malte Wester 81′

Startelva: Lucas Söderberg (mv), Ludvig Richtner, Hari Bajrektarevic, Frode Aronsson, Viktor Nylén, Gottfrid Rapp, Malte Wester, Enzo Andren, Theo Eliasson, Felix Älverdal, Leo Östman

Ersättare: Hannes Bäck (mv), Isak Edman, Kasper Berndtsson, Arvid Wiklund, Elijas Gunnergård, Mateusz Zawilski