210812 Elfsborgs Linda Westberg Carlsson under fotbollsmatchen i division 3 västra dam mellan Elfsborg och Svenljunga den 12 augusti 2021 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0110

Avgörande väntar i division II

Publicerad: 2022-10-07 17:41

På lördagen ska det avgöras och Elfsborg är i förarsätet för att ta hem seriesegern.

Förra helgen spelade Elfsborg en dramatisk seriefinal på bortaplan mot Falköpings KIK. En poäng krävdes för att fortsätta inneha serieledningen inför sista omgången, men det dröjde fram till matchens sista spark innan kvitteringen kom trots ett spelmässigt övertag i hela andra halvlek. Matchhjälte var Linda Westberg Carlsson som kyligt placerade in 3-3 vid stolproten i 92′ minuten.
– Jag blev chockad att jag hamnade i det läget och tänkte direkt att ”jag får inte missa”. Det kändes som en rätt stor lucka i bortre hörnet så jag försökte bara placera in den, säger Linda.

Trots att Elfsborg ville gå ut och få ett snabbt ledningsmål utvecklade matchen sig helt tvärtom. Falköping tog omgående ledningen och gjorde även matchens andra mål, vilket inte var enligt matchplanen.
– Det var lite darrigt inledningsvis. Trots att vi inledde bra och hade chansen att göra mål direkt så stod det 2-0 till dem. Totalt sett står vi för en jättebra match och jag är stolt hur vi genomför den, hur vi tröttar ut dem. Sedan gäller det att ha kylan och inte stressa i avsluten. Att inte tro att det är mål bara för att en vass chans dyker upp, det är små marginaler som avgör, fortsätter Westberg Carlsson.

Årets viktigaste match – igen

Nu väntar en ny utmaning. Elfsborg har allting att vinna – och förlora. Som serieledare handlar det om att vinna matchen mot Westbo United för att inte bli omsprungen i seriens sista minuter av just Falköping.
– Förra matchen var viktig men den här är minst lika viktig. Vi måste vinna och helst sätta några bollar också. Nu är det jumbon som vi möter och de kommer ha en annan matchplan, kanske parkera bussen och stänga alla ytor för oss – då får vi hitta lösningar på det. Men vi måste fortsätta vårt spel och det är en utmaning att möta svagare lag på pappret, det gäller att inte gå ned sig. Vi hoppas att vi kan få ett tidigt ledningsmål, det skulle kunna bli förlösande.

Om Elfsborg säkrar seriesegern är det inte avancemang som väntar utan istället ett kval till division I. Ett dubbelmöte som blir en riktig utmaning, men först ska seriesegern säkras.
– Om vi lyckas säkra kvalplatsen genom seriesegern så blir det ingen stor fest, men ett litet firande. Vi hade målet att stanna kvar i division II och det är en bonus att vi nu kan vinna serien. Nu är det fullt fokus, avslutar Linda.

Matchen mot Westbo United startar klockan 15:00 på Borås Arena under lördagen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer