221008 Elfsborgs spelare jublar efter seriesegern och fotbollsmatchen i Div 2 Mellersta Götaland mellan Elfsborg och Westbo den 8 oktober 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0223

Serieseger i division 2!

Publicerad: 2022-10-08 17:59, Uppdaterad 2022-10-09 08:31

IF Elfsborgs damlag säkrade seriesegern efter förkrossande 8-0 mot Westbo United FF.

Det fanns viss nervositet i luften på Borås Arena denna lördag. Förutsättningarna var enkla – för att kunna säkra seriesegern på egen hand, och därigenom kvalplats uppåt, krävdes en seger för att inte behöva bry sig om hur matchen mellan Skultorp och Falköping gick. Den nervositeten gick det till viss del hål på efter 12 minuter när Mathilda Ståhlbom Karlsson satte 1-0 och det där härliga ledningsmålet kom. Westbo var redan innan dess inriktat på att försvara sig och visst att det kunde bli en tuff match, men efter målet höll de ett tämligen tätt försvar och Elfsborgs önskade målkavalkad uteblev. Fram till 27′ minuten. Då klev Ståhlbom Karlsson fram igen och gjorde 2-0. Tio minuter senare ökade Linda Westberg Carlsson till 3-0 och i slutet av första halvlek kunde Tea Skog lund göra 4-0 innan Ståhlbom Karlsson fick in sitt tredje mål i matchen.

En trygg och stabil ledning att ta med sig in i paus. I andra halvlek rullade det sedan vidare. Elfsborg hade full kontroll och kände doften av seriesegern – men för att ta det säkra för det osäkra kunde gulsvart göra ytterligare några mål. Cornelia Andersson satte 6-0 i 55′ minuten, Ida Backlund gjorde 7-0 åtta minuter senare innan Mathilda Ståhlbom Karlsson gjorde sitt fjärde. Matchen slutade därmed 8-0 och Elfsborg landade in på imponerande 49 poäng på 20 matcher med målskillnaden 98-23(!).

Elfsborg har därmed säkrat kvalplats upp till division 1. Det blir ett dubbelmöte och vi återkommer med mer information när alla detaljer är klara, men först ska laget få fira seriesegern innan det blir nytt fokus inför det viktiga kvalet!

IF Elfsborg – Westbo United FF 8-0 (5-0)

Mål: 1-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 12′, 2-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 27′, 3-0 Linda Westberg Carlsson 39′, 4-0 Tea Skoglund 45′, 5-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 45′, 6-0 Cornelia Andersson 55′, 7-0 Ida Backlund 63′, 8-0 Mathilda Ståhlbom Karlsson 71′

Startelva: Tuva Janveden Mobrandt (mv), Fanny Johansson, Linda Westberg Carlsson, Linn Sångberg, Cornelia Andersson, Mathilda Ståhlbom Karlsson, Leann Nyström, Ellen Larsson, Johanna Kalinskij Köhlquist, Tea Skoglund, Sara Jardving
Ersättare: Rebecka Wikander (mv), Wilda Johansson, Vanessa Lopez, Ebba Johansson, Ida Backlund

Huvudpartners Officiella sportleverantörer