220322 Skövdes Samuel Glad och Elfsborgs Adam Johansson under fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Elfsborg och Skövde den 22 mars 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0169

Oavgjort i Stockholm för U19

Publicerad: 2022-10-09 18:25

Elfsborg tog en poäng på bortaplan när Täby tog emot på Tibblevallen i Stockholm. 

Fyra omgångar återstod när Elfsborg tog bussen till Stockholm för match mot Täby FK. Faktum är att Elfsborg hade på schemat att möta fyra Stockholmslag sista fyra omgångarna, och Täby var först ut. Ett Täby som jagade varje poäng för att undvika nedflyttning, Elfsborg ville kämpa för att spela ihop så många poäng som möjligt, då det i teorin fortsatt var möjligt att undvika nedflyttning.

Gulsvart stod för en bra insats i en match som stod och vägde rätt mycket. Första halvlek bjöd på en del chanser åt båda håll, men några mål blev det inte för varken hemma- eller bortalaget. Lagen laddade om i halvtidsvilan och därefter skulle det bli mål. Hemmalaget öppnade med mål i den 48′ minuten, men Elfsborg skulle repa sig tämligen omgående. I 52′ minuten kunde Adam Johansson göra 1-1 och matchen var helt öppen igen. Men fler mål blev det inte i matchen och därmed fick de båda lagen dela på poängen.

Tre omgångar återstår och nästa helg väntar en ny Stockholmsresa när Djurgårdens IF tar emot på Kaknäs.

Täby FK – IF Elfsborg 1-1 (0-0)

Mål: 1-0 48′, 1-1 Adam Johansson 52′

Startelva: Alex Rahm (mv), Adam Johansson, Otto Gustafsson, Stefan Ceganjac, Amer Jusic, Filip Persson, Theo Lind, Arian Sawsani, Noah Norden, Calle Svensson Lillvik, Youssef Khaled
Ersättare: Carl Josefsson (mv), Ahmed Abdumusa, Viggo Lidberg, Elijas Gunnergård, Samuel Luoga, Isak Snygg

Huvudpartners Officiella sportleverantörer