221009 Elfsborgs Sveinn Guðjohnsen och Kalmars Johan Karlsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Kalmar den 9 oktober 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0224

Sur förlust hemma mot Kalmar FF

Publicerad: 2022-10-09 17:07

IF Elfsborg föll i söndagens hemmamatch mot Kalmar FF. Slutresultatet skrevs till 0–2 (0–2).

Under söndagen välkomnade IF Elfsborg allsvenskt motstånd i form av Kalmar FF till Borås Arena. Det var dags för den 25:e omgången.

Efter dryga kvartens spel var det inte alls långt borta att Noah Söderberg fortsatte sin målskörd i form av ett ledningsmål. Michael Baidoo stod för en fin framspelning till Söderberg vars avslut inne i offensivt straffområde räddades.

IF Elfsborg pressade sina motspelare ofta och gärna, vilket både en och två gånger ledde fram till att man kunde ta tillvara på felpass från gästernas målvakt. Men man lyckades inte förvalta det hela.

Det blev en något ryckig första halvlek. Manager Jimmy Thelin tvingades genomföra hela tre byten på grund av skadeproblem. Först utgick Per Frick i den 17:e minuten, och tio minuter senare tvingades även Simon Strand och Alexander Bernhardsson kasta in handduken.

0–0-resultatet stod sig dock – och såg också ut att bli halvtidsresultatet. Men i slutet av halvleken kunde Kalmar FF både sätta dit 0–1 och 0–2 inom loppet av några minuter.

Till den andra halvleken kom Emmanuel Boateng in för André Römer och en reduceringsjakt inleddes.

Michael Baidoo stod för en fin soloräd efter dryga kvartens spel när han tog sig ned mot kortlinjen. Därifrån dribblade han också vidare mot målet innan han avslutningsvis satte bollen i stolpen. Därifrån tog bollen riktning ut mot straffområdeslinjen där Emmanuel Boateng försökte sätta bollen mot mål – men avslutet gick utanför.

Kort efter var Rasmus Alm på språng och fick också bollen slagen mot sig, men bortalagets målvakt hann före och blev också liggande efter en kollision med Alm. Det i sin tur ledde till ett spelavbrott på sju-åtta minuter.

IF Elfsborg fortsatte jaga ett reduceringsmål – men hade svårt att komma till några direkt farliga lägen.

Hela tio minuter visades upp på fjärdedomarens skylt när matchen nått 90 minuter. När närmare fyra av de passerat kom läget när Michael Baidoo förlängde till Jeppe Okkels som då från nära håll försökte avsluta. Men målvakten räddade.

Det ville sig inte den här eftermiddagen. Kalmar FF höll ut och segrade på Borås Arena.

IF Elfsborg–Kalmar FF 0–2 (0–2)

Målen: 0–1 Sebastian Nanasi (42), 0–2 Filip Sachpekidis (45+2)

Startuppställning (4-3-3): Hakon Valdimarsson–Johan Larsson, Leo Väisänen, Maudo Jarjué, Simon Strand (27)–André Römer (46), Noah Söderberg, Michael Baidoo–Alexander Bernhardsson (27), Per Frick (17), Rasmus Alm (77)

Ersättare: Tim Rönning, Ibrahim Buhari, Niklas Hult (27), Emmanuel Boateng (46), Jacob Ondrejka (27), Jeppe Okkels (77), Sveinn Gudjohnsen (17)

Varningar, IFE: Johan Larsson (9)

Huvudpartners Officiella sportleverantörer