221011 Elfsborg jublar efter vinsten i fotbollsmatchen i U21 Allsvenskan mellan Östers IF och Elfsborg den 11 oktober 2022 i Växjö. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN / COP 214 / MH0085

SM-guld 2022 i U21 Allsvenskan

Publicerad: 2022-10-11 19:59

Elfsborg tog en övertygande seger på tisdagen i Växjö – och kan därmed fira SM-guldet i U21 Allsvenskan 2022!

Efter att Elfsborg blev tvåa i U21 Allsvenskan tog sig laget till SM-slutspel. Först besegrades Halmstad på Borås Arena, därefter Varbergs BoIS i semifinalen. Det stod då klart att gulsvart skulle få spela på bortaplan och dagen efter avancemanget säkrade även Östers IF sin finalplats, efter en övertygande seger mot IF Brommapojkarna. På tisdagseftermiddagen åkte ett starkt U21-lag till Växjö för match på sportfältet Teleborg, där Östers IF stod på värdskapet.

I första halvlek var det två lag som ville ta tag i initiativ som bollinnehav. Elfsborg kändes snäppet vassare och lite spetsigare, men det var ändå hemmalaget som tog ledningen efter att bollen nickats in i mål bakom Tim Rönning drygt tjugo minuter in i matchen. Gästerna skulle dock repa sig tämligen omgående och kvittera genom Jeppe Okkels. Före paus kunde också Jack Cooper Love sätta ledningsmålet.
– Det kändes bra spelmässigt men Öster gjorde det bra i straffområdet vid målet, det var kvalitet. Sedan vänder vi och i paus pratar vi om att vi måste fortsätta, att vara noggranna och inte bjuda på någonting. Vi ville inte förändra så mycket och det gör vi heller inte, säger tränare Victor Salwén.

”Njuta av segern och titeln”

När andra halvlek sedan startade var det Elfsborg som visade stor klass och kvalitet resten av matchen igenom. Desto längre matchen gick, ju mer överlägsna blev gästerna. Jeppe Okkels satte 3-1, Ahmed Qasem ökade på till 4-1 och i slutskedet av matchen kunde inbytte Theo Lind sätta 5-1 vilket innebar SM-guld 2022!
– Matchen stod och vägde ett tag men efter 3-1 så kändes det som vi hade mycket god kontroll på det hela. Det känns fantastiskt skönt såklart att vinna en titel, sedan att det är mot min gamla klubb gör det heller inte sämre. Nu ska vi njuta av den här segern och titeln, och sedan får vi ladda om imorgon igen, avslutar Salwén.

Östers IF – IF Elfsborg 1-5 (1-2)

Mål: 1-0 22′, 1-1 Jack Cooper Love 25′, 1-2 Jeppe Okkels 44′, 1-3 Jeppe Okkels, 1-4 Ahmed Qasem, 1-5 Theo Lind

Startelva: Tim Rönning (mv), Amer Jusic, Oscar Aga, Timothy Noor Ouma, Ahmed Qasem, Jeppe Okkels, Kevin Holmén, Jack Cooper Love, Viktor Nylén, Besfort Zeneli, Buhari Ibrahim
Ersättare: Alex Rahm (mv), Stefan Ceganjac, Gottfrid Rapp, Filip Persson, Theo Lind, Youssef Khaled, Adam Johansson

Huvudpartners Officiella sportleverantörer