Borås Djurpark och IF Elfsborg är med och gör skillnad – gör du det också!

Publicerad: 2022-10-14 16:10

IF Elfsborg stödjer djurparken i arbetet med att bevara djur i det vilda.

Tillsammans med Borås Djurpark vill IF Elfsborg uppmärksamma Borås Djurpark Wildlife Conservation Fund som med insamlade medel från privatpersoner och företag stödjer organisationer och projekt som arbetar med bevarandearbete med hotade djur och livsmiljöer, såväl nationellt som internationellt. Dessa organisationer bidrar till att skapa bättre förutsättningar för hotade arter och hela biotoper.

Några av de djurarter som under åren har ingått i bevarandeprojekt och som har fått del av Borås Djurparks donerade pengar är: Gepard, Afrikansk elefant, Lejon, Schimpans, Borneo Orangutang, Afrikansk Vildhund, Bomullshuvudtamarin, Trubbnoshörning och Röd Panda.

Donera genom att swisha ditt bidrag till 123-061 05 84, eller lägg ditt bidrag i en av våra sparbössor inne i parken under Elfsborgsdagen på Borås Djurpark.

Elfsborgsdag på Borås Djurpark

Den så populära och årliga Elfsborgsdagen på Borås Djurpark är tillbaka. Nu på lördag öppnas åter grindarna upp till en händelserik dag i Borås djupaste djungel tillsammans med allsvenska stjärnor och vilda djur. Klä dig gulsvart, ta med hela familjen och se framemot en dag fylld av roliga aktiviteter under en av årets höjdpunkter!

– Vi ser framemot att få hälsa IF Elfsborgs medlemmar och partners välkomna till djurparken igen efter ett par års uppehåll. Det är ett fint samarbete där IF Elfsborg i år valt att lyfta vikten av djurparkens bevarandearbete för djur i det vilda, genom att medlemmar och partners ges möjligheten att bidra till Borås Djurpark Wildlife Conservation Fund. Vi gör skillnad tillsammans! säger djurparkens VD, Jeanette Lindström.

– Vi är oerhört glada att IF Elfsborg återigen, efter pandemin kan arrangera vår Djurparksdag för medlemmar och samarbetspartners. IF Elfsborg vill rikta ett stort tack till Borås Djurpark som gör denna dag möjlig. Det är stolthet man känner nu när några av Borås största varumärken samverkar i viktiga frågor, säger Stefan Andreasson, klubbchef IF Elfsborg.

Läs mer om Elfsborgs Djurparksdag HÄR.

Information om Bevarandefonden – Borås Djurpark Wildlife Conservation Fund

Jordens biologiska mångfald minskar i en allt snabbare takt. Avverkningen av regnskog, tjuvjakt, illegal handel med utrotningshotade djur samt krympande livsmiljöer för djur och växter är några av faktorerna som gör att akuta naturvårdsinsatser är nödvändiga för att stoppa denna negativa trend.

Borås Djurparks bevarande och insamlingsfond – för djur i det vilda, arbetar med att ge support till projekt och organisationer över hela världen som arbetar för att skydda och bevara hela ekosystem, biotoper eller arter som behöver akut hjälp för att på sikt överleva.

Då fattigdom många gånger är grunden till utarmningen av hela ekosystem är det viktigt att arbeta med organisationer som har ett holistiskt perspektiv på problemen och att då också hjälpa människor som lever och bor i dessa områden.

Borås Djurparks bevarandearbete med support av projekt i det vilda har en lång tradition och upprättandet av bevarandefonden är en följd av vikten av att intensifiera detta viktiga arbete.

Borås Djurparks bevarandefond arbetar bland annat med organisationen Mara Elephant Project (MEP) som verkar i Masai Mara området i södra Kenya. De arbetar bland annat med att stoppa tjuvjakten på elefanter samt att minska konflikten mellan människor som bor i området och de vilda djuren.

På ön Sulawesi i Indonesien finns organisationen Selamatkan Yaki som bland annat arbetar för att bevara den kritiskt hotade primaten svart Sulawesi makak. Borås Djurparks bevarandefond har under de senaste åren donerat pengar för att utveckla ett utbildningscenter i anslutning till naturreservatet Tangkoko.

Detta är några exempel på insatser som Borås Djurparks bevarandefond arbetat med under det senaste året. Allt detta kräver pengar som skall samlas in och öronmärkas för dessa projekt.

Alla kan hjälpa till och göra skillnad för att skapa en bättre värld, där både djur och människa kan leva tillsammans.

Huvudpartners