Lyckad Elfsborgsdag på Borås Djurpark

Publicerad: 2022-10-17 13:17, Uppdaterad 2022-10-17 13:19

I lördags var det äntligen dags igen efter pandemin – då gick den traditionsenliga Elfsborgsdagen på Borås Djurpark av stapeln! Och vilken dag vi fick. Tusentals gulsvarta besökare dök upp för att hälsa på djuren och träffa IF Elfsborgs herrlag.

Redan innan portarna öppnades klockan 10:00 ringlade sig kön lång framför entrén, trots de mörka molnen som inte sprack upp förrän senare på dagen. När de första besökarna nådde Simbaland möttes de bland annat av Fritidsbanken som var på plats med roliga aktiviteter för alla barn, Partaj som stod för gratis ansiktsmålning samt IF Elfsborgs gå-fotboll som berättade om sin verksamhet.

Framåt 12-tiden blev det trångt i Simbaland i väntan på vad som för många besökare var en höjdpunkt – att samtliga spelare i IF Elfsborgs herrlag skulle dyka upp! Med spelarna på plats blev det intervjuer på scen och härligt umgänge samtidigt som mängder av autografer skrevs och selfies togs. Besökarna fick även se spelare mata björnarna och de röda pandorna medan de rörde sig runt i parken.

Under hela dagen hjälptes vi dessutom åt att samla in pengar till Borås Djurpark Wildlife Conservation Fund – och än kan du vara med och stötta fonden genom att swisha ditt bidrag till 123-061 05 84. Ett stort tack till alla som är med och stöttar det viktiga bevarandearbetet med hotade djurarter.

Årets Elfsborgsdag på Borås Djurpark blev sammantaget mycket lyckad och IF Elfsborg vill rikta ett stort tack till både Borås Djurpark och alla gulsvarta besökare som var med och gjorde dagen till en minnesvärd tillställning! Vi ser redan fram emot nästa år.

Kolla in bildspelet från dagen nedan:

Huvudpartners Officiella sportleverantörer