221014 Elfsborgs Sebastian Holmen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Elfsborg och Degerfors den 14 oktober 2022 i Borås. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN / COP 112 / JJ0229

”Vi ska visa att vi är det bättre laget från minut ett”

Publicerad: 2022-10-19 08:37, Uppdaterad 2022-10-19 11:25

Under onsdagskvällen spelar IF Elfsborg borta mot Varbergs BoIS. Då vill Sebastian Holmén se sitt lag gå ut med fullt fokus från start.
– Vi vill ta tag i taktpinnen med en gång, säger han.

En veckoomgång väntar i Allsvenskan och för IF Elfsborgs del står bortamatch mot Varbergs BoIS på schemat under onsdagskvällen. Till det mötet kommer Di Gule från ett 1–1-resultat hemma mot Degerfors IF i den förra omgången.

Sebastian Holmén blickar tillbaka:

– Vi gör en sämre första halvlek, där vi inte får igång varken anfalls- eller försvarsspelet egentligen. Men samtidigt när man tittar på det i efterhand så är det vi som har de vassaste chanserna. Sedan höjer vi upp det i andra halvlek och är det bättre laget. Jag tycker vi ska vinna en sådan här match, men åter igen så vill inte bollen in. Så i slutändan är det en besvikelse med en poäng även om vi lyckas komma tillbaka i matchen och kvittera.

Vad har ni pratat om efter matchen?

– Vi har gått igenom vad vi gjorde bra och mindre bra, och alla är överens om detta. VI är inte nöjda men samtidigt måste vi hitta ett sätt att vinna sådana här matcher, även om vi inte är på topp.

Hur går tankarna inför Varberg på bortaplan?

– Där väntar en naturgräsplan och lite härligt höstväder, så därmed lär det bli en ganska annorlunda mach jämfört med den mot Degerfors. Jag gissar och tror att det blir en hel del kamp och lite mer längre bollar i luften än vad det annars är, säger han och avslutar:

– Jag hoppas att vi får se ett laddat Elfsborg som vill gå ut och ta tag i taktpinnen med en gång. Sedan om det är genom att vinna dueller eller om det skulle gå att spela en snabb och bra anfallsfotboll återstår att se. Men oavsett vill jag se ett lag som vill visa att vi är det bättre laget från minut ett och under exakt varje minut under hela matchen.

Varbergs BoIS–IF Elfsborg sparkas igång klockan 19.00 under onsdagskvällen.

Huvudpartners Officiella sportleverantörer