221019 Elfsborgs Jeppe Møldrup Okkels under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Varberg och Elfsborg den 19 oktober 2022 i Varberg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0217

”Tar med oss känslan och bygger vidare”

Publicerad: 2022-10-22 15:32, Uppdaterad 2022-10-22 15:33

IF Elfsborg bortavann i Varberg under onsdagen. Redan på söndagen väntar ny match då man tar emot Hammarby hemma på Borås Arena.
– Vi ska fokusera på oss själva, säger Jeppe Okkels.

IF Elfsborg vann med 3–0 borta mot Varbergs BoIS i onsdags. Tre viktiga poäng för självförtroendet, menar Jeppe Okkels.

– Det var en skön vinst såklart. Att hitta tillbaka till det vi är bra på efter matchen mot Kalmar och sen också den mot Degerfors var viktigt, så det var jätteskönt att ta med tre poäng hem till Borås. Vi har en bra känsla inför fortsättningen, säger Okkels som stod för ett av målen i segern:

– Klart det betyder mycket att få göra mål igen. Som offensiv spelare vill man göra poäng. Så det betyder mycket att få vara med och hjälpa laget på det sättet och att vi kunde ta tre poäng.

Under söndagseftermiddagen ställs man mot Hammarby på hemmaplan. Då blir det fullt fokus på det egna spelet.

– Jag tycker som alltid att vi ska ut och köra på vårt spelsätt och försöka ta tre poäng mot Hammarby. Det är ett jättebra lag, men jag tror att vi kan vinna om vi gör de saker vi är bra på, säger Okkels och tillägger:

– Vi ska ha respekt för Hammarby, men vi ska fokusera på oss själva och gå ut och göra vår grej. Det finns inga lag i Sverige som vi inte kan vinna mot om vi fokuserar på oss själva och gör det vi ska, säger Okkels.

Hur känns det för egen del inför matchen?

– Det kändes bra efter matchen mot Varberg för alla i laget, så vi ska försöka ta med oss det in i nästa match. Vi fokuserar på att ta med det självförtroendet och den känslan och så bygger vi vidare på det.

IF Elfsborg–Hammarby startar 15.00 på söndagen. Biljetter hittar du här!

Huvudpartners Officiella sportleverantörer